2021. december 21., 15:18

Teljesen megújult környezetben jöhet 2022-ben a Csallóközi Vásár

Dunaszerdahelyen több jelentős beruházás megvalósítása zajlik, ezek többek közt a Csallóközi Vásár helyszínét is érintik.

39. Csallóközi Vásár
Fotó: Szabados Kati

"Tudom, nagyin sokan várjuk már az óévnek a végét, bizakodva abban, hogy a következő, előttünk álló 2022-es esztendő jobb lesz. Ennek a reménye éltet mindannyiunkat” – mondta el Hájos Zoltán polgármester a városi lapnak nyilatkozva, hozzátéve, az önkormányzat nagy tervekkel vág neki az új évnek.

Többek között több játszótér is megújul, illetve újabbak létesülnek. Így például a felújított vásártéren a régi játszóteret át fogják helyezni a műjégpálya és a tűzoltószertár közötti zöld területre. 

„Ezt az új játszóteret több funkcióval szeretnénk majd ellátni, hogy egy valóban modern gyermekjátszóteret kapjanak városunk legkisebbjei.Vásár idején pedig ott szeretnénk majd kialakítani a kézművesek utcáját – bízunk abban ugyanis, hogy a 40. Csallóközi Vásárt az új évben már végre sikerül megszerveznünk” – fogalmazott a városvezető.

„Nagyon készülünk a vásárra, amit már a teljesen megújult vásártéren fogunk megrendezni. Igényes koncertekkel, a vásár megszokott hangulatával, árusokkal, étel és ital bőségével már az új, kulturált környezetben valósul majd meg. Szintúgy szeretnénk megszervezni jövő áprilisban a Szent György-napokat, egybekötve a Mundus bornapok nemzetközi borversenyével. Bízom abban is, hogy a város védőszentjének napján át fogjuk már adni a városi díjakat is."

Fontos beruházása lesz a város szempontjából a Sport utca és a Kisudvarnoki út közötti összekötő útszakasz elkészítése, amely a Štefánik és a Gyurcsó István utcákat tehermentesíti majd.

A vásár, pontosabban annak kulturális rendezvényei, megszokottan nagyszabású, tömegeket vonzó nagykoncertjei pedig továbbra is ingyenesek maradnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.