2022. július 16., 16:06

Technológiai fejlesztések Balassagyarmaton és Nagykürtösön

2022. július 14-én Nógrád megye egyik legnagyobb útépítő cége, a Green Goes Kft. – az Interreg V-A Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretei között – irodát és munkacsarnokot egyesítő telephelyet adott át Balassagyarmaton, de Nagykürtösön is fejlesztések zajlottak. A technológiai fejlesztés a munkahelyteremtés és a fenntartható fejlődés érdekében nevű, az Európai Regionális Fejlesztési Alap által támogatott projekt költségvetése 1,4 millió euró.

Balassagyarmat-Nagykürtös
Galéria
+1 kép a galériában
a balassagyarmati telepátadáson
Fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com

Amint azt az ipolyinfo.com kérdésére a vállalat ügyvezetője, Szántó Csaba megfogalmazta, a telephely megépítése azért is jelent nagy előrelépést, mert így lehetőség van az útépítések utáni egy-két hónapos leálláskor zárt térben dolgozni, ez pedig megőrzi számos ember munkahelyét.

Mindez a szlovák–magyar határ közelében élő felvidéki munkavállalókat is érinti, s fogja is, hiszen az útépítő vállalat a jövőben Szlovákia területén is terjeszkedne.

A Green Goes Kft. szlovákiai partnere a nagykürtösi székhelyű építőipari vállalat, a J-Stav, amelynek háza táján szintén növelnék a kapacitást. Mindkét cég hitet tett a környezetbarát termelés és az energiatakarékos üzemeltetés mellett.

Körülbelül 70 fő alkalmazottunk van, 8 új munkavállalónk lesz mostantól. Fontos, hogy az útépítést követő leálláskor is megőrizzük munkatársainkat, ezért a Green Goes hulladékok újrahasznosítását fogja ellátni, építési és bontási hulladékokat dolgozunk fel, amit másik cégünk, az Otys Úttechnika beépít az útalapokba”

– idézik Szántót.

A nagykürtösi J-Stav, amelynek Ipolyságon is van boltja, szintén hangsúlyt helyezne az építési és bontási hulladékok környezettudatos feldolgozására.

Az Új munkahelyek teremtése az Ipoly völgyében az építőipar környezetbarát fejlesztése által elnevezésű akcióterv részeként megépítenék az Ipolyvarbó és Őrhalom községeket összekötő hidat, fejlesztenék az új munkahelyeket létrehozó helyi termékeket és szolgáltatásokat, valamint biztosítanák az építőipari gyakorlati képzést, továbbá az üzleti és jogi tanácsadást.

„A fenntartható és minőségi foglalkoztatás növelését a térségben stabilan működő építőipari cégekben megvalósulandó környezetbarát kapacitásnöveléssel és a gazdasági szereplők aktív együttműködésével kívánjuk elérni. Az új munkahelyeket létrehozó helyi termékek és szolgáltatások fejlesztése keretén belül Balassagyarmaton a GREEN GOES K.f.t.-nél és Nagykürtösön a J-Stav s.r.o cégeknél a környezetvédelmi és fenntarthatósági követelményeknek megfelelő építőipari beruházásokra és új munkahelyek kialakítására kerül sor. A foglalkoztatottság növelését a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő építőipari gyakorlati képzés biztosításával kívánjuk elérni, amely esélyt teremt elsősorban a hátrányos helyzetű állástalanok, munkavállalók, vagy szakma-váltók foglalkoztatására a határ mindkét oldalán. Az építőipari gyakorlati képzésre a kékkői Összevont Szakközépiskolában, az erre a célra kialakított képzési központban kerül sor” – áll a projekt leírásában.
Balassagyarmat-Nagykürtös
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.