2022. augusztus 2., 17:07

Szerdától lezárják az utat Bátka és Füge között

Felújítás miatt szerda reggeltől lezárják a Rimaszombat és Tornalja közti I/16 -os főút közel 4 kilométeres szakaszát Bátka és Füge községek között.

Útfelújítás forgalom

Azoknak, akik ezen az útvonalon közlekednek mintegy 30 kilométeres kerülővel és fél órával hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A munkálatok ideje alatt a forgalmat harmadrendű utakra terelik. Bátkából Nemesradnót és Rimaszécs irányában kell haladni, majd Hanva és Runya, vagy Sajószentkirály és Kövecses felé kell kitérniük az autósoknak. A teljes pályás útlezárás minden járműre vonatkozik, így a tömegközlekedésre és a teherforgalomra egyaránt.

A felújítás során 4,11 kilométeren teljesen új aszfaltburkolatot kap az út, amelyet néhány helyen kiszélesítenek, valamint  vízáteresztő csatornákat is létesítenek. A 3,4 millió eurós felújítás két közúti hidat is érint, mégpedig a rakottyási és a baracai letérőnél találhatóakat. A munkálatok befejezését 2023 júniusára tervezik, azt azonban, hogy meddig fog tartani a Bátka és Füge közötti útzár nem tudni pontosan, jelenleg mintegy 3-4 hónappal számolnak a kivitelezők. 

A legfrissebb információk szerint az útlezárás és a terelés csak augusztus 15-től, hétfőtől valósul meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.