2023. február 4., 11:05
Frissítve: 2023. feb. 4. 12:16

Szélvihar pusztít a Csallóközben, kidőlt fák, járhatatlan utak mindenütt - KÉPEKKEL

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szlovákia egész területére viharriasztást adott ki a Hidrometeorológiai Intézet. Különösen nagyok a széllökések a Csallóközben, ahol a reggeli órákban számos helyen gondot okozott a szélvihar.

szélvihar
Fotó: Nagyszombati Kerületi Útinform

A szombat reggeltől érvényes figyelmeztetés délutánig az ország nagy részén másodfokú, a Besztercebányai, az Eperjesi és a Zsolnai kerületben azonban a legmagasabb, harmadfokú. A vihar sokfelé okozott már károkat, a közlekedést nehezítik a kidőlt fákkal eltorlaszolt utak. 

A riasztás Nagyszombat és Pozsony megyében délután három órára ér véget, a szakemberek szerint addigra a szél is mérséklődik.

Egyelőre számos helyen zajlik a kármentés. Fa dőlt az úttestre Nádszegnél, Bős és Baka között, valamint Vásárút és Albár között is. Az alábbi felvétel ezen az utóbbi útszakaszon készült.  

kidőlt fa
Fotó:  Nagyszombati Kerületi Útinform

Szintén kidőlt fa akadályozza a forgalmat Dunaszerdahelyen, ahol a vasút felé vezető Jesensky utcát teljes egészében eltorlaszolta egy kidőlt fa.

szélvihar
Fotó:  Nagyszombati Kerületi Útinform

Dunaszerdahely mellett, a Pozsonyi út és a szomszédos Abonyba vezető kereszteződésnél egy billboard vaskonstrukciója borult rá az útra szombaton délelőtt. 

billboard
Fotó:  Nagyszombati Kerületi Útinform

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.