2022. július 20., 19:03

Száznyolcvan új munkahely jön létre Egyházkarcsán

180 új munkahelyet hoz létre egyházkarcsai  üzeme bővítésével a Mondelez International társaság. Nikos Smyrnof igazgató tájékoztatása szerint főleg a croissant termékek kínálatát bővítik az új gyártósorral, a beruházás értéke több millió euró.

Egyházkarcsa-iparipark
Fotó: Reczai Lilla
Képünk illusztráció. Egy korábbi alapkőletétel az egyházkarcsai ipari parkban.
Kapacitásaink jelentős növeléséről van szó”

- jelentette ki Smyrnof, hozzátéve, hogy globális trend a tésztafélék, például a croissant különféle fajtái utáni kereslet növekedése. A Mondelez két üzemét bővíti az igények kielégítésére, az egyik az egyházkarcsai, amely zöldmezős beruházással jött létre 2020 májusában. Termékei közé tartozik a 7 Days croissant és a Bake Rolls ízesített kétszersültek.

 „Gyárunk jelentős pozíciót tölt be ezen a piacon. Az MDLZ a további növekedésre összpontosít, ennek része ez a befektetés is” – jelentette ki Ivana Tůmová, a cég szlovákiai, magyarországi és csehországi vezérigazgatója.

A társaság 1992 óta van jelen Szlovákiában és Csehországban, öt üzemében és két kereskedelmi központjában összesen 3000 embert foglalkoztat, 18 márkanév alatt összesen 500 fajta terméket forgalmaz.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.