2023. november 9., 18:18

Serke nem tudja felhasználni a csatornázásra kapott 2,1 milliós támogatást

Serke  község nem tudja felhasználni a csatornázásra kapott 2,1 millió eurós támogatást.

sok pénz - 100 eurósok
Fotó: unsplash

A kivitelezési költségek drágulása miatt a falu kénytelen visszalépni az uniós helyreállítási terv keretében kapott támogatás felhasználásától – tájékoztatta a TASR-t Szaniszló Zoltán polgármester.

A vissza nem térítendő támogatásról szóló szerződést még a tavalyi év végén írta alá a község.

A pénzből a csatornázási munkák teljes, mintegy 2 millió eurós költségét fedezni tudta volna, versenypályázat során a kivitelezőt is kiválasztották.

Időközben azonban emelkedtek az árak, és a költségek elérték volna a 2,8 millió eurót. A falu ezt nem tudja kifizetni a saját forrásaiból, a kivitelező pedig nem fér bele az eredeti költségvetési keretbe

– magyarázta Szaniszló.

Hozzátette, a Környezetvédelmi Alaptól igyekeznek póttámogatást kérni a csatornázásra.

Serkének 900 lakosa van, a falu két kilométer hosszan nyúlik el az út mentén, ezzel az egyik leghosszabb a járásban. A csatornázás első projektterve már bő negyedszázada elkészült, egy részét 15 évvel ezelőtt megépítették. Most szerették volna befejezni a csatornázást az egész faluban, beleértve a mellékutcákat is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.