2020. október 16., 15:54

Rendkívüli helyzetet hirdetett Érsekújvár polgármestere az árvízveszély miatt - KÉPEKKEL

Otokar Klein, Érsekújvár polgármestere pénteken délben rendkívüli helyzetet hirdetett ki a város területén a megnövekedett árvízveszély miatt.

Galéria
+6 kép a galériában
Megkérem azokat a polgárokat, akiknek nyaralójuk vagy kertjük van a Nyitra folyó partján, hogy hagyják el az elárasztott területeket, és evakuálják az állataikat is. A szóban forgó területekre csak akkor lépjenek be, ha feltétlenül szükséges”

– szólította fel a városlakókat a polgármester.

Az árvízvédelmi gátakon városi rendőrök járőröznek, akik szükség esetén segítenek evakuálni az embereket. A rendkívüli helyzet visszavonásig marad érvényben.

A város gondoskodott a Berek parkerdőben található interaktív állatóvoda lakóinak mentéséről is. Az állatokat a szomszédos, magasabban fekvő, körbekerített területre költöztették át. A területet szalmabálákkal is megmagasították. Szükség esetén homokzsákokból fognak gátat építeni az állatóvoda körül.

Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.