2020. október 27., 08:22

Régiből újat személyre szabottan

Új szolgáltatással jelent meg a piacon a köbölkúti székhelyű „rename fashion” szakemberekből álló csapata. Komplex szolgáltatást nyújtanak a gardróbrendezéstől egészen a textilek újrahasznosításáig – a korlátozások miatt egyelőre online térben.

Médialapozó

Pék Pál a Fenntarthatóbb Felvidék és a rename fashion alapítója elmondta, Szlovákiában évente 67 ezer tonna új ruhát vásárolnak az emberek, ennek több mint a háromnegyede végzi a szemétben. Pontosan ezért találták ki a szolgáltatást, hogy rámutassanak, a gardróbban lévő ruhák osztályozásával növelhető az újrahasznosított textilek mennyisége.

Kifejtette,

aki felkeresi csapatukat, annak felmérik, hány ruhadarab található a szekrényében, és fotók segítségével megállapítják, mit lehet ebből újrahasznosítani. Ezután elméleti tanácsaikat a gyakorlatban is kivitelezni kell.

ruha-2.jpg

Mindemellett egy kérdőívet is kitölt a hozzájuk forduló, amelyből megtudható, milyen a stílusa, életvitele. Személyre szabott tanácsukat írásban kapja meg, melyben iránymutatás is található arra vonatkozólag, hogyan alakítson ki egy szerethető, környezettudatos ruhatárat úgy, hogy az a jövőben is fenntartható legyen.

A ruhák átválogatása után a megrendelő kiválasztja azokat a ruhadarabokat, amelyekből egy új szett készülhet és elküldi nekünk postán vagy személyesen. Mérettáblázatunkból mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő méretet, ez alapján készül a szabásminta, majd két ruhaterv, amelyből a megrendelő választhat. Végezetül pedig kézhez kapja a közös tervezés alapján elkészült új ruhát”

– tájékoztatott az alapító.

Pék Pál kiemelte, szolgáltatásuk megvásárolható ajándékba is. Karácsonyi meglepetésnek egyenesen kiváló, mert személyre szabott és egyben emlékezetes élményt nyújt.

A Régiből újat csapat tagjai: Balogh Dóra divattervező, tanár, divatkutató, illetve a WEALL márka alapítója, a Fashion Revolution és az NDL Hungary oktatási koordinátora, Pék Pál a Fenntarthatóbb Felvidékért civil szervezet, valamint a rename fashion alapítója, a Fashion Revolution Hungary és az NDL Hungary innovációért felelős vezetője és média csapatának tagja, Fodor Anikó varrónő, 20 éves tapasztalattal.

+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.