2024. február 11., 12:17

Récsei Noémi a zselízi alapiskolások között

2024. február 9-én egy újabb rendhagyó tanítási órán vehettek részt a zselízi alapiskola felső tagozatos tanulói. Ezúttal az oktatási intézmény korábbi diákja, Récsei Noémi televíziós műsorvezető látogatott el hozzájuk, hogy összefoglalja, miként vezetett útja a helyi iskolapadoktól a televíziós stúdiókig.

Récsei
Galéria
+2 kép a galériában
Récsei Noémi alapiskolás tablójánál
Fotó: Récsei Noémi

A zselízi születésű Récsei Noémi rádiós műsorvezetőként kezdte szakmai pályafutását; az anyaság megkezdése előtt a Vasárnap hetilap szerkesztőjeként dolgozott. Kulturális, közéleti tevékenységei és beszélgetései által felkerült a Pontis Alapítvány innovációs térképére.

Számos érdekes vendéget sikerült megszólítania, akik szakmájukban – és az azon túl – ismert és elismert szakembereknek számítanak. Kiemelt figyelmet fordít a nők diszkriminációjának bemutatására, az esélyegyenlőség kérdéseire – ismert írónők, pszichológusok, társadalomkutatók fogadták el meghívását”

– foglalta össze Juhász Katalin Récsei Noémi tevékenységét.

További kedvelt témái között szerepelnek olyan ember-, gyermek- és nőjogi, valamint kisebbségeket érintő témák, amelyek pódiumbeszélgetésekké formálva társadalomérzékenyítő szerepet töltenek be. Beszélgetésein túl narrátorként, magyar hangként is egyre gyakrabban tűnik fel. 2020-ban csatlakozott a Bázis nevű irodalmi és művészeti egyesület csapatához.

A zselízi alapiskolások körében tartott interaktív előadása során betekintést engedett a szakma kulisszatitkaiba, s szó volt előadói technikákról, nyilvános szereplések előtti izgalomról, nevetőgörcsről, továbbá a reklám világának működéséről, valamint a szakmai kíváncsiság és a kérdezés fontosságáról is.

Az érdeklődő tanulók az interaktív előadás folyamán a hírolvasásban is kipróbálhatták magukat, amely során egy súgógép is segítségükre volt.

A folyamatos gondolkodás és az ötletelés visz előre; mindemellett az irodalom is rendkívül fontos szerepet játszik az életemben. Számomra elképzelhetetlen egy nap, amely nem olvasással ér véget. Többek között ezért is hálás vagyok a helyi alapiskolának, az itt töltött időszak alatt kedveltem meg az olvasást. Ha az iskola kulturális műsort szervezett, mindig én voltam a konferanszié. Azzal, hogy televíziós műsorvezető lettem, gyermekkori álmom vált valóra. Nagy boldogság számomra, hogy olyan szakmát művelhetek, amire egész életemben készültem”

– zárta gondolatait Récsei Noémi.

Récsei
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.