2022. június 6., 08:33

Pünkösd a bényi Szentkútnál - KÉPEKKEL

A napfény átderengett a fák levelei közt, sejtelmes árnyakkal töltve be a völgyet. Itt ünnepelték a bényiek és környékbeliek pünkösd szent ünnepét. E különös helyen meg se lepődtünk volna, ha zúgás támadt volna az égből…

Bényi szentkút
Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

Albán József atya szentbeszédében kiemelte, nem szabad mindent a papoktól várni, minden hívőnek hirdetnie kell Isten szavát és tennie kell a világ jobbításáért.

Intenzív várakozás, lelkesedés és cselekvés, ez a három kulcsszó. Mind pünkösd napján az apostolok! Nem MAJD, hanem MOST! Minden perc drága, lehet, ezen a percen múlik a többiek üdvössége”

– kötötte a jelenlévők lelkére.

Bényi szentkút
Fotó:  Bokor Klára

A gyönyörű kegyhely felújítását 2021 tavaszán fejezte be az önkormányzat. Megújult és új színt kapott a kápolna, a keresztút stációi, és tereprendezésre is sor került.

Ezekbe a megújult stációkba kerültek a párkányi Magyar György szobrász terrakotta alkotásai Jézus szenvedésének állomásaival.

4-beny-bokor-copy
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.