2021. október 5., 07:27

Plusz ezer új munkahely a Csallóközben

A dunaszerdahelyi járásbeli egyházkarcsai ipari parkban ezer új munkahely létesül. A GO ASSET ingatlanfejlesztő átadta az Ingram Micro beruházó új raktárcsarnokát, ez utóbbi az About You online márka logisztikáját biztosítja.

ipari csarnok
Fotó: pixabay.com
Illusztrációs felvétel
A munkahelyek mintegy 80 százalékát női alkalmazottaknak szánjuk"

 - közölte Michal Bubán fejlesztési igazgató.

A LOG CENTER R7 projekt keretében felépült csarnok alapterülete 55 000 négyzetméter, hossza 450 méter, magassága pedig 12,5 méter. Az építmény újrahasznosítható anyagokból készült, a tetőre napkollektorokat szereltek, valamint töltőállomásokat is létesítettek az elektromos járművek számára.

Bubán elmondása szerint a D4-es autópálya újabb szakaszának megnyitása tovább erősíti Dunaszerdahely mint logisztikai centrum pozícióját. Hozzátette: az R7-es befejezése több száz munkahelyet hozhat a régióba, ahonnan a lakosság jelentős hányadának Pozsonyba vagy a környező városokba kell ingáznia a muÚjabbnka után.

Az egyházkarcsai ipari parkban jelenleg olyan cégek székelnek, mint a Schindler, a Wertheim, a Cargo-Partner és a KIK. A  GO ASSET Development már belekezdett egy új, 30 000 négyzetméteres csarnok építésébe, amelyet várhatóan 2022 nyarán adnak át.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.