2023. április 22., 10:14

Petőfi előtt tisztelegtek az udvardiak

A községben már évek óta tartanak irodalmi délutánokat, ahol bemutatkozhatnak azok a diákok a Majthényi Adolf Alapiskolából, akik jelentkeztek a versmondó versenyek valamelyikére, függetlenül attól továbbjutottak-e vagy sem. Az idén ezt a Csemadok összekapcsolta a Petőfi 200 rendezvénysorozattal. Hozzájuk csatlakozott a helyi Dalárda.

Udvard-Petőfi
Galéria
+6 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

A közönséget Salgó Tibor a Csemadok elnöke köszöntötte, majd Berényi Margit, a rendezvény háziasszonya Petőfi Sándort, a lírai költészet egyik legnagyobb alakját idézte. A rendezvényről elmondta, a Csemadok berkeiben, dalárdás próbákon jött Zsidík László az ötlettel, hogy egy emlékesttel tisztelegjenek a költőőriás előtt.

Udvard-Petőfi klubest
Az Udvardi Dalárda
Fotó:  Bokor Klára

A műsorban zongorajáték, énekek, ismert és kevésbé ismert Petőfi-versek hangzottak el, majd a Dalárda tagjai énekelték el a Szülőföldem, Távolból, Befordultam a konyhába és a Csatadal megzenésített verseket, harmonikakísérettel.

Udvard-Petőfi klubest
Csaplár Dóra és Csaplár Réka köszöntik Gita nénit
Fotó:  Bokor Klára

A színvonalas rendezvény végén a Majthényi Adolf Alapiskola tanuló megköszönték Berényi Margitnak, hogy foglakozásokat tart nekik, így segítve őket a szavalóversenyekre való felkészülésben. Csaplár Dóra a Tompa szavalóversenyen tovább is jutott az országos döntőbe. A Petőfi Sándor 200 klubestre szintén Gita néni készítette fel a mintegy 18 diákszereplőt.

Az egész műsor alatt a Dudok Dávid, magyar-történelem szakos pedagógus által csokorba kötött képek voltak kivetítve. Az összejövetel agapéval zárult.

Udvard-Petőfi klubest
Fotó:  Bokor Klára
Salgó Tibor az udvardi Csemadok elnöke
Salgó Tibor az udvardi Csemadok elnöke
Fotó:  Bokor Klára

 

soroksari-izabella-bokor
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.