2022. október 17., 10:34

Párkány: Öt színvonalas rendezvény öt őszi vasárnapon

Jubileumot ünnepel az Őszi Kulturális Napok rendezvénysorozat, melyet az idén tizedik alkalommal szervezett meg a Párkány és Vidéke Kulturális Társulás a Városi Művelődési Központtal karöltve.

Őszi Kult. Napok Párkány
Fotó: Bokor Klára
A Nézőművészeti Főiskola egyik jelenete

Himmler György, a társulás elnöke portálunknak elmondta, céljuk, hogy eljuttassák a színvonalas kulturális programokat a régió közönségéhez. A rendezvénysorozat többéves sikere bizonyítja, hogy van erre igény.

Olvasom a kulturális sajtót, figyelem a világzenei és színházi portálokat és azokat a produkciókat hívom meg a rendezvénysorozatra, amelyek kilógnak a mainstreamből, de színvonalasak és vonzók lehetnek az emberek számára.

Több alapítványhoz is pályázunk avégett, hogy ezeket az előadásokat ingyen tudjuk biztosítani a nézőknek" - emelte ki a szervező.

Az Őszi Kulturális Napok tegnap este nyitott a Nézőművészeti Főiskola színielőadásával. A háromszemélyes színészgárda – Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László – remek hangulatot teremtett, a nézők végignevették az előadást, önfeledten tapsoltak, mintha már el is végezték volna a négyéves képzést.

Őszi Kulturális napok Párkány
Fotó:  Bokor Klára
A Nézőművészeti Főiskola előadásába a nézőket is bevonták

Legközelebb, október 23-án a Vujicsics együttessel találkozhatunk a Városi Művelődési Központban 19.00 órakor. A délszláv zenei formáció Európa folkzenekarainak élvonalába tartozik.

November 6-án, szintén 19.00 órai kezdettel a Samaria Klezmer Band koncertjére kerül sor a Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola koncerttermében. A somorjai együttes repertoárját a zsidó zenei hagyományokból kiinduló kompozíciók alkotják, melyeket kelet európai, balkáni és dél-amerikai zenei elemek tesznek még érzékletesebbé.

November 13-án a Bognár Szilvia Sextet látogat a Városi Művelődési Központba,

a kezdési időpont 18.00. Az együttes zeneiségében három világ találkozik és fonódik egymásba, igazán izgalmas módon.

A programsorozatot a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes zárja november 20-án, szintén a VMK-ban 18.00 órai kezdettel. Tagjai egyetemisták, a többségük más együttesekből érkezett. A világhírű Muzsikás Együttes koncertjeinek állandó vendégei.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.