2024. április 22., 15:42

Összesen 27 határ menti kisprojekt kapott 1,5 millió eurós támogatást Kassa megyében

Például a szepességi kultúra napja, a tőketerebesi aratási ünnep, a rozsnyói éjszakai futóverseny és CyberOsveta kiberbiztonsági rendezvény is részesült támogatásban a Kisprojekt Alapból.

Kassa megye, Kassa, megyei hivatal
Fotó: TASR

Szlovákiából és Magyarországról összesen 51 projekt kapott támogatást, 1 448 335 euró összértékben, a legtöbb Kassa  megyében valósul meg – tájékoztatott a megyei hivatal.

A Via Carpatia Európai Területi Együttműködési Csoportosulás az Interreg VI-A Magyarország-Szlovákia program keretében végzi a Kisprojekt Alap lebonyolítását a keleti programterületen.

Az első körben 2023 novemberéig kellett benyújtani a pályázatokat, a két országból összesen 198 érkezett.

27 szlovákiai projekt kapott támogatást Kassa és Besztercebánya megye területéről, Magyarországról pedig 24 Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből.

Egyes projektek megvalósítása már áprilisban megkezdődött, és 2024 végéig valamennyire sor kerül. A legtöbb határon átnyúló program májusban és júniusban lesz

– mondta Máté Julianna, a Via Carpatia igazgatója.

A Kisprojekt Alap 2021-2027-es programozási időszakában további pályázati felhívásokat tesznek közzé, 6,5 millió euró értékben, elsősorban fesztiválok, táborok, kulturális és sportrendezvények támogatására, a határ menti térségek kapcsolatainak erősítése érdekében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.