2022. november 24., 14:37

Nézze meg, hol lesznek márciusban újra választások!

Ismét választást tartanak az ország 47 településén, mégpedig 2023. március 25-én.

választás 2022 Vágratkó
Fotó: TASR

Azokról a településekről van szó, ahol október 29-én nem tartották meg a voksolást, vagy különböző okok miatt meg kell ismételni.

Az időpontot Boris Kollár, a parlament elnöke jelentette be. A választás kiírásáról szóló határozatot a Slov-Lex jogi portálon tették közzé.

A belügyminisztérium korábban bejelentette, hogy megismétlik a választást azokon a településeken, ahol ősszel nem tartották meg, vagy ahol szavazategyenlőség miatt nem választottak polgármestert, illetve ahol a jelölt visszalépett, vagy nem választották meg a megfelelő számú képviselőt.

Polgármestert és képviselőket

Nyitrakoroson (Krušovce), Nagyborovén (Veľké Borové), Vágratkón (Ratkovo), Zólyommihályiban (Michalková), Berezócon (Brezovec), Harakócon (Harakovce), Pongrácfalván (Pongrácovce), Jakabvölgyén (Jakušovce) és Dobroszlón (Dobroslava) választanak.

Polgármestert

választanak Dalmadon (Domadice), Moskócon (Moškovec), Turócandrásfalván (Ondrašová), Tósáron (Točnica), Terényben (Terany), Laborcfőn (Habura), Szinnamezőn (Nechválova Polianka), Monyhádon (Chmiňany), Poprádújfalun (Starina), Sárosbogdányban (Šarišské Bohdanovce) és Mikón (Miková).

Önkormányzati képviselőt

választanak Szentistvánkúton (Studienka), Ottóvölgyben (Doľany), Semptén (Šintava), Prasnikirtványon (Prašník), Gázlóson (Brodské), Nyitrapásztón (Pastuchov), Alsószalatnán (Slatinka nad Bebravou), Rudnúszabadiban (Rudnianska Lehota), Szebeden (Sebedražie), Csabbon (Čab), Nyitragarábon (Chrabrany), Sarlóskán (Lužany), Turócbalázsfalván (Blažovce), Márkfalván (Jazernica), Turóckárolyfalván (Karlová), Zsámbokréten (Žabokreky), Litvaszinye-Babkón (Lietavská Svinná-Babkov), Balázson (Baláže), Pónikon (Poniky), Sártón (Petrovce), Lukócán (Lukavica), Szalatnairtványon (Slatinské Lazy), Tormáskerten (Nevoľné), Lászkán (Lažany), Határhelyen (Hraničné), Tizsitén (Čižatice) és Tornagörgőn (Hrhov).

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.