2022. június 8., 08:20

Nagykürtös – Új utak, járdák, parkolók

Nagykürtösön széles körű út- és járdafelújítási hullám indul, de új parkolókat is kialakítanak majd. A fejlesztések mintegy 483 ezer euróba kerülnek, s a járási székhely kasszájából fedezik.

Nagykürtös
járdafelújítás
Fotó: velky-krtis.sk

A városháza arról tájékoztatott, hogy 25 különböző egységet, utat, járdát, parkolót érint majd. A felújítás a közbeszerzési folyamat lezárulta után veszi majd kezdetét; minderre valamikor július elején kerülhet sor. A kivitelezés iránt érdeklődők június 21-éig küldhetik el ajánlataikat. Abban bíznak, hogy 2022 szeptemberének végéig már a munkálatok is befejeződhetnek. A rekonstruált helyi utak az I/75-ös számú, Érsekújvár és Losonc között húzódó főúthoz, valamint az Ipolyság–Dobronya közti, II/527-es számú regionális szakaszhoz kapcsolódnak.

A fejlesztések célja elérni az úttestek élettartamának jelentős meghosszabbítását, a közlekedési kapcsolat minőségibbé tételét – mind az első- mind a másodosztályú utakon, a közúti forgalom biztonságának növelését a gyalogos és a motoros forgalom különválasztásával“

– fogalmazta meg a városháza.

Időközben – 428 méter hosszan – megvalósult a teljes járdafelújítás a gyulaházi városrész felé vezető szakaszon. A gyalogosok ezt a járdát használva juthatnak el a kertvárosba.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.