2024. január 1., 09:32

MiniLand – Játszóház és kávézó Ipolyság homoki városrészében

2023 júniusában beszámoltunk róla, hogy Huncut névvel új gyermekvilág és kávézó nyílt Zselízen. December 30-án ehhez hasonlóan Ipolyság homoki városrészében is játszóházat nyitottak.

MiniLand
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Holló Bernadett

Amint azt a kávézóval egybekötött MiniLand nevű játszóház tulajdonosa, Holló Bernadett megfogalmazta, kialakításának az ötlete mintegy hét éve született meg:

Már akkor több anyukától hallottam, hogy a környékünkön sajnos nincs hová kimozdulni a gyerkőccel. Ekkor még nem foglalkoztam bővebben a gondolattal, amikor viszont megszületett a most már kétéves kisfiunk, ő lett a mi legnagyobb motivációnk. Sokat jártunk Budapestre, illetve a hozzánk legközelebbi játszóházakba, végül a férjem buzdított, hogy csináljunk mi is egy játszóházat Ipolyságon.”

Mint mondta, mindenképpen kávézóval egybekötve szerették volna azt létrehozni, hiszen míg a gyerekek önfeledten játszanak, szórakoznak, az anyukáknak is kijár az ,,énidő”, miközben nyugodtan elfogyasztják kávéjukat, kedvenc üdítőjüket.

Az ötlet megvalósítása előtt természetesen felmérték a szolgáltatásukra mutatkozó igényt, s rengeteg pozitív visszajelzést kaptak:

Már most sok-sok ötletünk van; idővel különféle foglalkozásokat szeretnénk indítani, éppen ezért szeretnénk felvenni a kapcsolatot a nevelőkkel és a pedagógusokkal is. Az összes helyi és környékbeli óvodának és iskolának csoportos kedvezményt kínálunk.”

A MiniLand játszóházában található egy több elemből álló, trambulint is magába foglaló nagy »játszókonstrukció«, s van egy bokszzsákokat, gimnasztikai labdákat, lépcsőfokokat, csúszdát és mászókát is tartalmazó kétszintes akadálypálya és egy labdamedence is. Ezen kívül tanulótáblák állnak a legkisebbek rendelkezésére. Ide hamarosan egy „babazóna” érkezik, ahol az 1 éves kor alatti babák is játszhatnak majd. A játszóházat születésnapi bulikra, családi, baráti összejövetelekre is lehetőség van lefoglalni.

Szeretettel várunk minden gyerkőcöt, minden anyukát, apukát, nagyszülőt. Nagyon szépen köszönjük a sok támogatást, biztató szavakat, amiket eddig kaptunk. Bízunk benne, hogy egy olyan otthonos kuckót sikerült létrehoznunk Ipolyságon, ahol jól érzi magát kicsi és nagy, gyermek és szülő egyaránt”

– tette hozzá Holló Bernadett.

További információkért érdemes felkeresni a MiniLand közösségi oldalát.
MiniLand
Galéria
+3 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.