2023. november 21., 14:26

Megújul a losonci autóbuszpark; 67 modern autóbusz áll üzembe

Megújította járműparkját az SAD losonci üzemegysége. A fuvarozó vállalat 67 új autóbuszt vásárolt, amelyeket e hónaptól fokozatosan helyez üzembe.

SAD Losonc új buszok
Fotó: SAD Losonc

Az alacsony károsanyag-kibocsátású buszok mellett négy új elektromos meghajtású autóbuszt is beszereztek - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Nikola Ľalík, az integrált irányítási rendszer vezető menedzsere.

„Az autóbuszok korszerű külső és belső információs rendszerrel vannak felszerelve, amelyen keresztül az utasok valós időben értesülnek az autóbuszok indulásáról.

A hőkomfortot télen önállóan programozható független fűtéssel, nyáron a jármű légkondicionálásával és a hővédelemmel ellátott sötétített ablakokkal teszik kellemessé

– tette hozzá a fuvarozó, hozzátéve, hogy Wi-Fi-hálózat és USB-port is az utasok rendelkezésére áll.

A mozgáskorlátozottak vagy babakocsival közlekedők könnyebb fel- és leszállása érdekében a buszok alacsonypadlósak, és Braille-írásos STOP gombbal is ellátták őket. A buszokon a hagyományos viteldíjfizetési módok mellett kártyás fizetésre is lehetőség nyílik - tudtuk meg a tájékoztatóból.

A fuvarozó honlapján közzétett szerződések szerint a társaság áfával együtt több mint 17 millió eurót fizetett az új buszokért.

A lsonci SAD rendszeres elővárosi és városi vonalakon biztosítja a tömegközlekedést a Losonci, a Rimaszombati, a Poltári, a Gyetvai, a Nagyrőcei, a Poprádi, a Breznóbányai, a Besztercebányai, a Zólyomi, a Nagykürtösi és a a Rozsnyói járásban.

A fuvarozó több mint 200 autóbuszt üzemeltet,

a járműpark átlagéletkora a projektnek köszönhetően az eredeti 7,8-ról 2,8 évre csökkent.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.