2022. november 13., 20:15

Márton napján vigadozott Párkány

Pazar hangulatú Márton-napi vigadalom zajlott a párkányi kultúrházban a Csemadok helyi szervezetének szervezésében. Az est során kedvelt magyar nótákat énekelhettük a fellépő művészekkel, megkóstolhattuk a helyi borászok kiváló termékeit és alaposan kitáncoltuk magunkat a táncparketten.

Márton-napi vigadalom Párkány
Fotó: Bokor Réka

„A rendezvényt 2017-ben rendeztük meg először Rakovský Gabriella ötlete alapján, ám mire hagyománnyá lett volna, közbeszólt a COVID. Épp itt volt hát az ideje feléleszteni a Márton-napi vigadalmat, rendkívül örülök a nagy érdeklődésnek“ – mondta el Kuklis Dániel, a helyi szervezet elnöke.

Márton napi vigadalom Párkány
Csókás Gellért borász és Kuklis Dániel elnök
Fotó:  Bokor Réka

Az estet Balla Dávid Márton-napi versösszeállítása nyitotta, majd Hajtman Lívia és Wurczer Péter nótaénekesek bírták dalra a mulatni vágyó közönséget. Az ismert dallamok után Becse József borász tartott előadást a vidék bortermeléséről, majd meg is kóstolhattuk pincészete borait, a Fyrmonia Organic Winery és Csókás Gellért Pincéjének kiválóságaival egyetemben. A finom borok garantálták az egyre fokozódó vidám hangulatot, a Retro Duo sikerrel csalogatta a táncparkettre a vendégeket. Jól esett az együttlét, a vidám beszélgetések és a kulturális élmény.

Márton napi vigadalom Párkány
Hajtman Lívia és Wurczer Péter
Fotó:  Bokor Réka

A Csemadok helyi alapszervezete ezúton is szeretné megköszönni a támogatók segítségét, akik nélkül nem jöhetett volna létre a vigadalom: Városi Művelődési Központ, Párkány Város Önkormányzata, Dali étterem, Bauer Ildikó - Fyrmonia Organic Winery, Csókás Gellért, Becse József, Drozdík József, Borok háza Párkány, Világi Winery, Stugel virágüzlet, Csemadok Szivárvány Énekkar csapata, Vincze Tamás.

Márton napi vigadalom Párkány
Fotó:  Bokor Réka
Márton napi vigadalom Párkány
Balla Dávid versösszeállítása nyitotta az estet
Fotó:  Bokor Réka
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.