2024. február 3., 11:35

Már autósok is használhatják a Szent Borbála hidat

Az Ipoly 2024. januári áradása hetekig nem tette lehetővé az Ipolyhídvéget Drégelypalánkkal összekötő Szent Borbála híd megközelítését közúton, mivel azonban az árhullám elvonult, február 3-ától már az autósok is használhatják az átkelőt.

Szent Borbála híd
Lestyánszky Viktor, Ipolyhídvég polgármestere (jobbra) és Rigó Dávid, Drégelypalánk polgármestere
Fotó: Rigó Dávid

Amint arról korábban már beszámoltunk, 2024. január 12-én Drégelypalánkon zajlott a települést Ipolyhídvéggel összekötő, 2,9 milliárd forintból épült új Ipoly-híd projektzáró eseménye. A 48,5 méteres szabadnyílású Szent Borbála hídhoz Magyarországon egy kilométer, Szlovákiában 400 méter utat kellett építeni. Nem hivatalos információk szerint az ünnepélyes átadásra március 11-én kerül majd sor.

2010-ben 22 határátkelési pont volt a két ország között. 14 év alatt 18 új határátkelési lehetőséget alakítottak ki. A Szent Borbála híddal együtt ma összesen 40 határátlépési lehetőség van Magyarország és Szlovákia között.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.