2023. január 5., 17:17

Magasabb kategóriába sorolnák a galántai kórházat

A galántai kórház magasabb kategóriába sorolását kérné a Nagyszombat megyében található galántai és dunaszerdahelyi kórházat is működtető ProCare és Svet zdravia hálózat – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Tomáš Kráľ, a hálózat szóvivője.

Galántai kórház
Galántai kórház
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Az előkészítés egy évig tartott, a hálózat értékelte az első gyakorlati eredményeket.

Egyes területeken ragaszkodni fogunk a regionális sajátosságok figyelembe vételéhez, hogy ne kerüljön veszélybe az egészségügyi ellátás"

– mondta Kráľ.

A dunaszerdahelyi kórházat a második, a galántait az első kategóriába sorolnák.

„Bár a galántai kórház jelenleg teljes körű egészségügyi ellátást nyújt, a járás lakosságát, az ipari parkokat és szociális intézményeket figyelembe véve kérni fogjuk ez egészségügyi intézmény átsorolását a második kategóriába" - tette hozzá a szóvivő.

Az egészségügyi minisztérium 2022 végén tette közzé az új kórházhálózat-tervezetet. Egy kórházat a legmagasabb ötödik, hármat a negyedik, kilencet a harmadik, 33-at a második, 42-öt pedig az első kategóriába sorolnak.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.