2022. november 13., 16:40

Lökéshullámok általi gyógymód a lévai kórházban

A lévai egészségügyi intézetben a páciensek rendelkezésére áll a ShockWave Dual Power elnevezésű eszköz, amely képes a szövetekben értékelhető változásokat létrehozó szükséges hanghullámok kialakítására.

Agel
Fotó: nemocnicalevice.agel.sk
az eszköz

A Shockwave Dual Power nevű lökéshullámot létrehozó gép javítja a nyirokkeringést, meghatározó az új hajszálérhálózat kialakításában, javítja a szövetekben létrejövő egyenletességet, elmulasztja a fájdalmat, fokozza a tapintó érzékelést, valamint újraalakítja a kezelt terület hőszabályozási folyamatait. A lökéshullám-terápia során a keletkezett hanghullámok útján a különféle szöveteket mechanikai stimulusnak vetik alá; ez a keringés fokozásával segíti elő a gyógyulást. Ez a gyors és operációs beavatkozást nem igénylő konzervatív kezelés a mozgásszervi betegségekben (sarokfájdalom, teniszkönyök, izomcsomók) szenvedőknek ajánlott.

A lökéshullámok energiával rendelkező hullámok, melyek valamilyen közegen át (szilárd, folyékony vagy gáznemű anyagban) terjednek. Amikor valamely áramlat gyorsabban halad, mint az érkezését megelőző „információ”, a közeg nem tud kitérni annak útjából. Így az érkező energia hirtelen, szinte azonnali változást idéz elő a közegben, melyen áthalad

– olvasható a fajdalomkozpont.hu honlapon:

Azzal, hogy a lökéshullámok ingerlik a szöveteket, megtörténik azok átalakulása, újrarendeződése; ez egy alkalmazkodási reakció, azaz gyógyulási folyamat. Ezzel jelentősen csökkenthető a természetes úton is végbemenő gyógyulási folyamat ideje, s a fájdalom is hamarabb múlik el. A hang- és mechanikai ingernek köszönhetően a szövetekben új erek képződnek, ami csökkenti az esélyét a későbbi újrasérülésnek is.”

A lökéshullám-terápia pozitív hatásai között megemlíthető a vérkeringés-fokozódás, az új erek képződése, a gyulladáscsökkentés, az anyagcsere-serkentés, az izomlazítás, az öngyógyító mechanizmusok beindítása a szervezetben, a közvetlen, azonnali és hosszútávú fájdalomcsillapítás, a mozgékonyság fokozása, a kontrollált izomtónus normalizálása, a sejtstruktúra javítása, a szövetstabilitás javítása és a kötött izomzat lazítása is.

A körzeti orvos beutalójának birtokában érdemes érdeklődni a 036/6379 750 telefonszámon, vagy időpontot foglalni a kórház B pavilonjának mínusz első emeletén zajló kivizsgálásra, amelyet nem térít az egészségügyi biztosító. Egy vizsgálat ára 20 és 25 euró között mozog.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.