2022. január 19., 20:27

Léva: Fakivágás a Perec utcában

2022. január 17-én kezdődött meg Léván a Perec utca területrendezése.

lévai fák
Fotó: www.levice.sk

A Perec patak mentén, a lévai Perec utcában elkezdték a száraz, elöregedett, beteg és veszélyesen megdőlt fák kivágását. A Perec partjáról – a templomtól a Mohi utcáig – összesen 150 sérült fát, főleg égert, fűzfát és nyárfát fognak eltávolítani.

Szeles, viharos időjárás esetén a tűzoltók a térség gyakori látogatói, ugyanis a fák nem ritkán az úttestre hullanak. Korábban az egyik óriási fa a Perecnél elhelyezett vaskorlátot is szétzúzta. Amiatt is veszélyes a helyzet, mert a patak térségében, ahová kutyát sétáltatni és halászni is járnak, egyrészt egy forgalmas közút húzódik, másrészt a közelében található a Halastavak nevű lakótelep pihenőövezete és az ahhoz tartozó játszótér is.

A munkanapokon 8 és 13 óra között zajló munkálatok, amelyek a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat besztercebányai üzemegysége és az Alsó-Garamot és Alsó-Ipolyt Szabályozó Vállalat együttműködésével zajlanak, az előzetes tervek szerint január 28-áig tartanak majd.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.