2023. április 20., 19:48

Letette az esküt Udvard polgármestere, az alpolgármester neve is ismert

A ma délelőtti ünnepi önkormányzati ülés fő pontja az új polgármester, Kristína Fridriková beiktatása volt, aki az időközi választásokon független indulóként elnyerte a szavazópolgárok bizalmát.

Udvard
letette az esküt Udvard polgármestere, Kristína Fridriková
Fotó: facebook

Az őszi választásokon a lakosok nagy többsége Branislav Becíknek (Hlas,Smer) szavazott bizalmat, aki már az előző választási ciklusban is a község élén állt. Miután Udvard polgármesterévé és Nyitra megye elnökévé is megválasztották, Becík a megyeelnöki posztot választotta. Új választást kellett kiírni, a polgármesteri feladatokat ideiglenesen Kristína Fridriková, a község alpolgármestere látta el, aki a legtöbb szavazattal került be a testületbe. Az időközi választáson nem akadt kihívója.

Eskütételét követően az általa megüresedő képviselői posztra új képviselő került, Németh Attila személyében, aki a Szövetség sorait erősíti majd. A község új alpolgármestere Farkas Tibor lett, aki a Szövetség Udvardi Helyi Szervezetének elnöke. Így a 11-ből a Szövetségnek öt képviselője van az önkormányzatban. Az önkormányzat mellett működő szakbizottságok ugyancsak feltöltésre kerültek.

Farkas Tibor Udvard alpolgármestere
Farkas Tibor Udvard alpolgármestere
Fotó:  facebook

Farkas Tibort, Udvard új alpolgármesterét kérdezzük, hogy áll a feladat elé.

„A mai napom a gratulációk kereszttüzében telik. Természetesen egy pillanatra sem gondolom, hogy ez az én személyes sikerem. Ez csakis és kizárólag a mi „Szövetséges” sikerünk. Az udvardi magyar közösség már nagyon vágyott a politikai sikerre, hiszen évtizedek óta nem volt politikai értelemben saját polgármesterünk, és hosszú évek óta MKP-s alpolgármesterünk se. Igaz, hogy ettől nagyobb sikerben reménykedtünk az őszi választások során, de most valamelyest tudunk örülni ennek a posztnak is.

A polgármesterrel és a képviselőkollégákkal igyekszem mindent megtenni a község érdekében, ezen felül természetesen egyértelműen és eltántoríthatatlanul képviselni az „Ügyet” is, melyet a magyar nemzeti közösség hűséges fiaiként (és lányaiként) nekünk vállalnunk és végeznünk kell. Mindezt nem konfliktusoktól terhelt, hektikus módon, hanem a meggyőzés és a normális párbeszéd eszközét használva. Örömömre szolgál, hogy a jelen testületben én ehhez mindenkiben partnert látok, de legalábbis nem kerékkötőt.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.