2023. május 28., 13:11

Lakóautó a Raiffeisen Banktól? Dehogy!

A Raiffeisen Bank nevével élnek vissza csalók. A bank nevében lakóautót ígérnek. De miért adna önnek a bank egy lakóautót?

Lakóautó
A Raiffeisen Bank nevében próbálják kicsalni az adatait
Fotó: Pexels

Kamuprofillal támadnak a csalók, és a Facebook engedi. A  "Raiffeisen Banka Europa" álprofil azt ígéri, hogy lakóautót sorsolnak ki azok között, akik lájkolják és megosztják a bejegyzésüket.

A csalók egy KNAUS Tourer VAN 500 MQ 2023 lakóautóval csábítják az internet naiv népét. Egy ilyen jármű ára 80 ezer euró körül mozog, nem csoda, hogy sokan szeretnének ilyent.

A kamuprofil mögött álló csalók azonban csak a személyes adataik megszerzésére törekszenek. A posztra visszajelzőket értesítik, hogy nyertek, majd megpróbálják az e-mail címüket, és a banki adataikat megszerezni, Ne dőljön be nekik.

Ha ilyesmit lát, mindig ellenőrizze az adott intézmény hivatalos oldalán. Az igazi Raiffeisen Bank nem szervez ilyen versenyt.

Ha már megtörtént a baj, és megadta a banki adatait, haladéktalanul értesítse bankja ügyfélszolgálatát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.