2021. május 3., 20:01

Közlekedési problémák vannak Vágsellyén a vágvecsei út felújítása miatt

Megkezdődött az I/75-ös állami út felújítása Vágvecse városrészben. A régi burkolat felmarása a terv szerint május 4-ig tart, az új aszfaltköpeny leterítése május 13-ig.

Útfelújítások
Fotó: Archívum
Illusztráció

Ezután még egy napig kisebb forgalomkorlátozással kell számolni az útfelületzárási munkák miatt. „Ugyanakkor csúszás is lehet kedvezőtlen időjárás vagy más, előre nem látható esemény miatt” - figyelmeztetett városháza.

Maga a felújítás is késve kezdődött, mivel elhúzódott a szerződés aláírása a Szlovák Útkezelőség és a kivitelező között. A város már a munkával összefüggő forgalomkorlátozások tervezése során felhívta a figyelmet, hogy nagyon forgalmas szakaszról van szó, és a legkisebb korlátozás is órákra megbénítja a forgalmat. Felmerült a teljes lezárás is, de a város ezzel nem értett egyet. 

„Bár az önkormányzat nem tudja befolyásolni ezt a felújítást, azonnal kérte a közlekedésrendészetet, hogy segítsen a forgalom irányításában. Egyúttal arra kérjük a gépjárművezetőket, ha lehetséges, kerüljék el a városunkat, válasszanak másik útvonalat” - közölte Dajana Hanesová, a város szóvivője.

Folytatódik az aszfaltcsere a körforgalomban is, ám a belső részének felújítását még nem hagyta jóvá a kivitelező. „Eddigi értesüléseink szerint erre egy következő időpontban kerül sor, aminek egyáltalán nem örül a város, mert minden egyes ilyen felújítás újabb dugókat jelent, lehet, hogy hónapokkal a mostani munkák befejeződése után” - szögezte le Hanesová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.