2023. február 11., 14:22

Konzervatív Esték: Dunaszerdahelyen tart előadást Demkó Attila, biztonságpolitikai szakértő

Folytatódik a Konzervatív Esték, a ma7 médiacsalád beszélgetősorozata: ezúttal Demkó Attila, a méltán népszerű biztonságpolitikai szakértő látogat el Dunaszerdahelyre.

Demkó Attila
Fotó: ma7

???HOL???

Dunaszerdahely, Csallóközi Múzeum kiállítóterme

???MIKOR???

Február 17-én, pénteken, 18:00-tól

???EGYÉB???

A rendezvény INGYENES, regisztrációra NINCS szükség. Nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Ha a háború és a globális politikai folyamatok valóan elfogulatlan, tényalapú elemzésére kíváncsi, ez az előadás Önnek szól. Demkó Attila nem akar megfelelni sem az egyik, sem a másik oldal által támasztott elvárásoknak! Őszintén és kendőzetlenül beszél a háborúról és a harcoló felekről.

Ízelítő a napirendre kerülő témákból:

- Honvédő küzdelem vagy a Nyugat proxyháborúja Oroszország ellen? Mi folyik Ukrajnában?

Az MCC Geopolitikai Műhelyének igazgatója kendőzetlen őszinteséggel rántja le a leplet nem csak az orosz hadsereg ballépéseiről, de a nyugati fősodor tévedéseiről is. Miért tört ki valójában a háború? Ki tehető felelőssé a harcokért, hogyan lehet vége?

- Hol lesz a következő Ukrajna?

Áttekintjük a legforróbb geopolitikai gócpontokat. Megbeszéljük, hol és mikor törhet ki újabb fegyveres konfliktus? Mítosz-e az amerikai hegemónia megszűnése, vagy az USA hanyatlása valódi és megállíthatatlan folyamat? Hol van Kína és Oroszország helye a globális nap alatt?

- Magyarország helye a Nap alatt: Mit ér a magyar haderőfejlesztés?

Az orosz-ukrán háború mindennél látványosabban világított rá, hogy a béke időszaka véget ért. Olyan kihívásokkal kell szembenéznünk a következő évtizedekben, amelyekre egy ütőképes hadsereg nélkül képtelenség választ adni. Hol tart most és hová juthat a magyar haderőfejlesztés?

- Globális problémák, lokális megoldások?

Migráció, klímaváltozás, mesterséges intelligencia. Új kihívások a biztonságpolitikában.

Az előadás után nézői kérdésekre is lehetőséget biztosítunk. Demkó Attilával Pomichal Krisztián, a ma7.sk közéleti rovatvezetője beszélget.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.