2024. április 15., 15:31

Kitettek magukért az Édes Nagyik – KÉPEKKEL

Mint ahogy azt portálunkon már egy előzetes interjú során jeleztük, tegnap rendezték meg Pódatejeden az 5. Édes Nagyik nevezetű jótékonysági süteménysütő versenyt a Szlovák Vöröskereszt helyi szervezete rendezésében. A szervezők ezúttal két súlyosan beteg pódatejedi kislány, Alexa és Jessica mielőbbi gyógyulásáért gyűjtöttek.

5.-edes-nagyik-srtemenysuto-verseny-12
Galéria
+21 kép a galériában
5. Édes Nagyik süteménysütő verseny
Fotó: Lacza Gergely

Az adományokból és a sütemények árusításából befolyt összeg 2027 euró lett, amelyet még a helyszínen átnyújtottak a kislányok szüleinek.

alexa-es-jessica-ms-sck-povoda-szlovak-voroskereszt-helyi-szervezete-podafa
Alexa és Jessica
Fotó:  MS SČK Povoda - Szlovák Vöröskereszt helyi szervezete Pódafa

Nemcsak a befolyt összeg, hanem a finomabbnál finomabb sütemények tekintetében is kitettek magukért az Édes Nagyik. A megnyitót követően hatalmas sor kígyózott a süteményes asztalok mentén, nem véletlenül, hiszen igazi kulináris élmény részese lehetett az, aki legalább egy dobozra való süteményt összeválogatott magának. Ezt személyes tapasztalatból mondom, mert nem kevés süteményt kóstoltam, de gyenge minőségűt bizony nem fedeztem fel közöttük. Hiába, a házi süteményeknek nincs párjuk... Felettébb érdekes az a tény, hogy például az olyan klasszikus „cukrászdai” sütemények házi változatai is kiválók voltak, mint a francia krémes, vagy a medvetalp, sőt, frissességükben köröket vertek „üzleti testvéreikre”, hiszen ez utóbbiak néha napokig is a hűtőpult mögött várják, hogy valaki lecsapjon rájuk. Hála a szorgos segítő kezeknek, a sütemények gyorsan a papírtálcákra vagy a dobozokba kerültek, így a sorban állás sem tartott néhány percnél tovább.

5.-edes-nagyik-srtemenysuto-verseny-10
5. Édes Nagyik süteménysütő verseny
Fotó:  Lacza Gergely
A versenybe ezúttal 38 résztvevő 65 süteménnyel nevezett be.
5.-edes-nagyik-srtemenysuto-verseny-16
5. Édes Nagyik süteménysütő verseny
Fotó:  Lacza Gergely

A sütemények sorrendjéről háromtagú zsűri döntött, melynek tagjai Csóka Sándor polgármester, továbbá Horák Cifra Éva és Lelkes Tibor voltak.

a-zsuri
A zsűri
Fotó:  Lacza Gergely

Az 1. helyezett és egyben a vándoserleg tulajdonosa egy évig Antal Adriana lett. A második helyet Dorák Annamária szerezte meg, harmadikként Varga Szilárd és Labancz Gábor, negyedikként Varga Anett, ötödikként pedig Steiger Szilvia végzett. A díjazottaknak szívből gratulálunk, de ahogy a helyi Vöröskereszt Facebook-oldalán is írják, ezen a napon itt mindenki győztes volt.

5.-edes-nagyik-srtemenysuto-verseny-04
5. Édes Nagyik süteménysütő verseny
Fotó:  Lacza Gergely

A szervezők minden szponzornak, adakozónak, vásárlónak, a polgármesternek, a helyi önkormányzatnak, és nem utolsósorban a sütni szerető és jótékonykodó hobbicukrászoknak is köszönik, hogy mindenki a maga módján bekapcsolódott a rendezvénybe és hozzájárult ahhoz, hogy egy jelentősebb összeg gyűlhetett össze ezen a vasárnapon.

5.-edes-nagyik-srtemenysuto-verseny-14
5. Édes Nagyik süteménysütő verseny
Fotó:  Lacza Gergely
5.-edes-nagyik-srtemenysuto-verseny-01
Galéria
+21 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.