2022. október 15., 15:33

Kingfishers – Megjelent a Jégvirág

2022. október 15-én 18 órakor a leglátogatottabb videómegosztó portálon vált elérhetővé az ipolysági Kingfishers legújabb dala. A Jégvirág az énekesváltás után kialakuló új formáció első szerzeménye.

Kingfishers
Galéria
+1 kép a galériában
Kingfishers
Fotó: Kingfishers

A 2019 nyarán megalakult ipolysági Kingfishers bemutatkozó dala 2020. október 24-én jelent meg Armageddon címmel. A szerzeményt akkor Horváth Ádám balassagyarmati stúdiójában rögzítették. 2021 augusztusában ezt követte a Hanghullám, majd szeptember elején a Polónium.

A zenekar háza táján azóta újabb tagcserék történtek; amint azt az egyik gitárostól, Nagy Bálinttól megtudtuk, a harmadik év alatt ez már a harmadik felállás:

A jelenlegi formációnak a Jégvirág az első dala. Az új gitárostól, Dräxler Balázstól származó alapötlettel még tavaly novemberben kezdtünk el foglalkozni. Azóta alakítgattuk, s közben egy dalszöveg is íródott, aminek megformálásában ezúttal is Villant Gábor segített. Igyekszünk mindig olyan szövegeket írni, hogy az értelmezésének csak a hallgató fantáziája szabhasson határokat. A Jégmadár lehet a szerelmi vágyódásnak vagy valamilyen függőségnek a jelképe, de szimbolizálhatja a többször megújuló zenekarunkat is.”

A dalt a szeredi Randall Group production stúdiójában vették fel, ahol Tóth Zoli hangmérnök mellett a neves gitáros, Jimi Cimbala is tevékenykedik.

Ez az első olyan dalunk, amit egy profi hangstúdióban vettünk fel. Ami a stílust illeti, már kezdetektől a keményebb vonalat képviseltük; mostanra forrott ki a sajátos, Kingfishers-es stílusunk”

– tette hozzá Nagy Bálint felhívva a figyelmet a dalban előforduló ritmikai játékokra és ritmustörésekre.

Az ipolybalogi, ipolykeszi, alsószemerédi és ipolyfödémesi fiatalokat összeköti, hogy mindannyian az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskolában tanulnak, illetve tanultak. A tagok: Benko Reinold Krisztián – ének, Nagy Bálint – gitár, Dräxler Balázs – gitár, Tauber Krisztián – basszusgitár, Molnár Ákos – dob.

Kingfishers
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.