2023. november 3., 15:36

Kétfős mentőállomás jön létre Ipolyságon

2023 októberében Ipolyság város képviselő-testülete jóváhagyta annak a teleknek a bérbeadását, amelyen sürgősségi mentőszolgálat létesülne.

Fotó: www.tajgazda.hu

Az önkormányzat egy 704 négyzetméteres telek bérbeadását hagyta jóvá a Honti útnál; mindezt – a bérleti szerződés meghosszabbításának lehetőségével – tíz évre, szimbolikus áron, évi 1 euróért. Az uniós helyreállítási terv forrásaiból létesülő kétfős mentőállomás megépítését az Országos Mentőszolgálat Operatív Központja biztosítja.

Ipolyságon eddig is működött egy kétfős mentőállomás, de a körülmények nem voltak ideálisak. Az állomás többször is költözött, mert nem volt saját épületük, csak bérelték a különböző területeket. Az Országos Mentőszolgálat Operatív Központja kereste meg a várost azzal, hogy a városban kétfős mentőállomás létesülne az uniós helyreállítási terv forrásaiból. Az új központ közvetlenül a kórház mellett kapna helyet”

– tájékoztatott a város alpolgármestere, Nagy Tímea. Mint mondta, bíznak benne, hogy a saját központ létrejötte után idővel a kétfős mentőállomás négy- vagy hatfősre bővül majd, s mentőorvos is kiszállhat majd a bevetések során; ezáltal a sürgősségi ellátás elérhetővé válik majd sokkal szélesebb körben, sokkal rövidebb idő alatt.

A munkálatok várhatóan 2025 második negyedévében fejeződnek majd be.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.