2023. szeptember 1., 09:13

Kapcsolódj be a Madách 200 irodalmi vetélkedőbe!

A Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködésben 2023-ban a Madách-emlékév alkalmából hirdeti meg Kárpát-medencei középiskolások számára a Madách 200 irodalmi vetélkedőt.

Madách200
Fotó: Rákóczi Szövetség

A három fordulós vetélkedőre háromfős diákcsapatok egy online tesztsor kitöltésével nevezhetnek. A beküldött online dolgozatok alapján a legeredményesebb 60 csapat kap meghívást a második fordulóra, amelyet a szervezők egy háromnapos ifjúsági találkozó és 1956-os emlékünnepség keretében Budapesten rendeznek 2023. október 21. és 23. között. A vetélkedő középdöntője október 22-én, a döntője október 23-án a Magyar Nemzeti Múzeumban zajlik.

A Madách 200 vetélkedőre 2023. szeptember 1-től itt lehet jelentkezni. A jelentkezést követően elérhetővé válik a vetélkedő első fordulójának feladatsora, amelynek beküldési határideje 2023. október 1., vasárnap éjfél. A csapat adatai és a feladatlap a határidőig online szerkeszthetők. A szakmai zsűri kizárólag azon csapatok feladatlapját bírálja el, ahol a csapatra és csapattagokra vonatkozó adatok kitöltése hiánytalanul megtörtént! A zsűri a Szövetség rendszerébe beérkezett feladatlapokat azok 2023. október 1. éjféli állapota szerint pontozza! Az első forduló eredményéről 2023. október 9. után értesítik a csapatokat, illetve az eredmények megtekinthetővé válnak a Rákóczi Szövetség honlapján is.

A második fordulóba jutott 60 csapat október 22-én írásbeli fordulón méri össze tudását, és ennek eredménye alapján a legeredményesebb tíz csapat kerül be az október 23-i szóbeli döntőbe. A döntőben neves szakemberekből álló zsűri előtt, számos igényes feladat révén dől el a vetélkedő végső sorrendje. Valamennyi döntőbe és középdöntőbe jutott csapat értékes díjakban részesül.

További információ az info@rakocziszovetseg.hu e-mail címen kérhető.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.