2023. december 6., 16:45

Jótékonyság és sport

Sipos Éva nagy fába vágta a fejszéjét, mivel először szervezett sportnapot Gellén, s az mindjárt jótékonysági volt. Egy nehézségekkel küszködő kisfiú támogatása volt a cél, s a nemes cselekedet és a rendezvény sikere is bizonyítja, hogy a mai anyagias, háborúkkal mérgezett világunkban is sokan vannak, akiknek nagyon fontos az önzetlen segítségnyújtás.

jotekonysagi-sportdelutan-07
Galéria
+6 kép a galériában
Jótékonysági sportdélután
Fotó: Sipos Éva

A nemes célú esemény kezdeményezője és fő szervezője lassan két éve tart öthetes hasizom-erősítő, regeneráló tanfolyamokat.

A kisfiú, Dávid anyukája is hozzám járt, de csak utólag tudtam meg, hogy a kisfia neuroblastomás, ugyanis a tornák során egyszer sem hozta fel ezt a témát. Mivel egy nagyon szimpatikus, szerény családról van szó, akik ezt nem verték nagydobra, ezért úgy gondoltam, hogy szeretnék segíteni nekik”,

emelte ki Éva, aki elárulta, hogy ennek a betegségnek a kezelése nem olcsó és még azt sem tudják, hogy az egészségbiztosító hozzájárul-e a gyógyítási költségekhez.

jotekonysagi-sportdelutan-08
Jótékonysági sportdélután
Fotó:  Sipos Éva

A rendezvényen többféle erősítő, regeneráló és alakformáló gyakorlatot próbálhattak ki az érdeklődők steppad, Gymstick bot és súlyzók segítségével az egyes edzésformák szakavatott képviselőinek irányításával. A sportnap bemelegítéssel kezdődött, utána jöttek a húzósabb gyakorlatok, majd hasizom-erősítő torna következett. A tomboladíjak sorsolása után zárásképpen egy 30 perces intenzív alakformáló edzés következett. Közben a JustHealthy csapata végig ingyenes InBody mérést végzett. Az InBody készülék képes megmérni testünk izom-, zsír-, víztartalmát. Az analízisből nyert információk fontos információkkal szolgálhatnak testünk és egészségünk állapotáról.

jotekonysagi-sportdelutan-09
Jótékonysági sportdélután
Fotó:  Sipos Éva
Már a rendezvény előtt nagyon sok anyagi, tárgyi (tomboladíjak) és egyéb (például házi sütemények) felajánlást kaptam olyanoktól is, akik ma nem lesznek itt. Mivel nagyon sok volt a szervezési munka, a rendezvény előtt azt mondtam, hogy biztosan nem csinálok ilyet többet, de már tudom, hogy úgyis másképp lesz, és az a sok támogatás, amit kaptam, erőt is ad hozzá. Itt most azonban az önzetlen segítségnyújtás a cél, ami nem is vethet fel kérdéseket, s a befolyt teljes összeget a kisfiú gyógyítására ajánljuk fel. Egyébként én nagyon szeretem a sportot és mióta foglalkozásokat vezetek, Gellén igen sokan megmozdulnak, tehát biztosan lesz ilyen vagy ehhez hasonló rendezvény jövőre is”,

hangsúlyozta Sipos Éva, aki történészi diplomáját megszerezve nem maradt hivatásánál, de a sportot mindig is a szívügyének tekintette.

jotekonysagi-sportdelutan-03
Sipos Éva a tomboladíjakkal
Fotó:  Lacza Gergely

„A szüleim mindig azt mondták, hogy a sport irányába kellene mozdulnom, ám akkor nekem más ambícióim voltak. Végül mégis itt kötöttem ki, RTM oktató vagyok már országos vezetői szinten. A diploma elvégzése után négy évig Ausztriában dolgoztunk. Nekünk nagyon nehezen »jött össze« a baba, s részben ezért is van az, hogy én nagyon szeretnék segíteni olyan családoknak, akik valamiért akadályokba ütköznek. Amikor  megszületett a kicsi, akkor szembesültem azzal, hogy szétnyílt a hasizmom. Sajnos nagyon sok anyukának nem regenerálódik magától a hasfala, és innen jött az, hogy RTM oktató szeretnék lenni, amivel lassan két éve foglalkozom”,

– mesélte az esemény szervezője, aki hetente tizenegy alkalommal tart hasizom-erősítő és regeneráló tanfolyamokat.

Az RTM-ről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy egy komplett rehabilitációs program, ami az egyenes hasizmok eltávolodására (rectus diastasis) fókuszál, és megerősíti, regenerálja a gyenge törzstartó izmokat.

sipos-eva-kisfiaval
Sipos Éva kisfiával
Fotó:  Sipos Éva
A rendezvényen végül 1304 euró húsz centet sikerült összegyűjteni, amit természetesen Dávid gyógykezelésére ajánlottak fel.
 
jotekonysagi-sportdelutan-01
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.