2021. november 15., 07:58

Járatkiesések várhatók hétfőn Pozsony megye elővárosi autóbusz-közlekedésében

Jelentős kiesésekkel kell számolniuk az utasoknak november 15-én, hétfőn Pozsony megye elővárosi autóbusz-közlekedésében.

Fotó: www.arriva.sk

Pozsony megye elnöke, Juraj Droba a közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a legrosszabb forgatókönyv szerint a járatok akár 30 százalékos kiesése is előfordulhat. A regionális közlekedést hétfőtől egy új szállítócég biztosítja, az Arriva, amely szerint a korlátozások mintegy 50 járatot érintenek, elsősorban Bazin és Szenc környékén, amiért az utasok türelmét kéri.

Droba azt állítja, hogy a szállító cég a szombati nap folyamán tájékoztatta őt az esetleges korlátozásokról.

Az okok vélhetően a sofőrhiány, a világjárvány, a karantén, de az is, hogy a sofőrök nem hajlandók az új szállítócéghez átmenni”

– fűzte hozzá a megye első embere. Droba kijelentette azt is, felkérte a szállítócéget, hogy haladéktalanul tegye közzé azoknak a járatoknak a jegyzékét, amelyek nem közlekednek majd, és tervezze meg a csatlakozásokat úgy, hogy a kiesések a lehető legkevésbé érintsék a csúcsidőben fontos járatokat. A régió szeretne napi szinten friss információkat kapni. Az Arriva a hét folyamán mutatja be a tervet a szerződéses szállítási szolgáltatás mielőbbi biztosítására. "Figyelmeztettem a szállítócégez, hogy a megye szankciókat fog kiszabni az el nem indított járatokért" - tette hozzá Droba.

Ivan László, a szállítócég vezérigazgatója kijelentette, dolgoznak a helyzet mielőbbi stabilizálásán.

Az aktuális korlátozásokról az ügyfelek az Arriva honlapján és a +421 915 733 733-as ingyenes infovonalon, hétfőtől vasárnapig munkaszüneti napokon és hétvégén is 6.00-21.00 óra között tájékozódhatnak, illetve az informacie@arriva.sk e-mail címen."

Az új szállítócég az eddigi szállítót, a Slovak Lines céget váltja. Pozsony megye tíz évre szóló szerződést írt alá a pályázatnyertes Arrivával, több mint 330 millió euró értékben. A Szlovák Lines továbbra is üzemelteti a pozsonyi autóbusz-pályaudvart, megszünteti azonban az ausztriai Hainburgba tartó járatokat, valamint egyes iskolabuszokat és tömegközlekedési járatokat.


 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.