2022. szeptember 2., 14:44

Ipolyság és Léva – Szeptemberi kulturális programok

Szeptember folyamán Ipolyságon és Léván is megvalósul egy-egy fontos kulturális esemény; ekkorra szervezték a Honti Kulturális Napokat és a Lévai Nyári Fesztivált.

Lévai Nyári Fesztivál
a Lévai Nyári Fesztivál programja
Fotó: Léva Csemadok

Ipolyságon a Honti Kulturális Napok elnevezésű rendezvényre szeptember 6-a és 11-e között kerül sor. Az immár 40. alkalommal megvalósuló programsorozat keretei között fellép a helyi Sendergő Néptáncegyüttes, s koncertet ad mások mellett az Aurevoir., a Neoton Infinity és a Honeybeast is.

A Menora Saag Centrum Artis épületében a mágikus Selmecről Gubis Éva beszélget majd N. Tóth Anikóval és Korpás Árpáddal. A belépés a rendezvény összes programjára ingyenes.

A Csemadok Lévai Alapszervezete, a Barsi Múzeum, valamint a lévai magyar szervezetek és intézmények jóvoltából 2022. szeptember 10-én, szombaton a lévai várudvarban kerül megrendezésre a 12. Lévai Nyári Fesztivál.

A 14 órakor kezdődő rendezvény során színpadra lép a Kobold zenekar, a Sándor Ágnes vezette Juhász Gyula Irodalmi Színpad, a Húros Banda, a Golddies Szwingatlanügynökség Zenekar, de természetesen jelen lesznek a helyi Juhász Gyula Alapiskola tanulói is. 21 órai kezdettel fogják vetíteni Kendy Éva és Farkas Péter filmjét, a Dobó István újratemetését.

 A szervezők mindezeken túl Izolda népi játékaival, gulyásfőzőversennyel, kézműves foglalkozásokkal és kirakodóvásárral is várják az érdeklődőket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.