2023. szeptember 30., 20:02

Ipoly Kupa – középiskolások sporttalálkozója

Ipolyság város, a Szokolyi Alajos Olimpiai Klub, a Szondy György Gimnázium és a helyi szlovák tanítási nyelvű gimnázium 2023. szeptember 29-ére szervezte meg a 49. Ipoly Kupa Nemzetközi Sporttalálkozót, amely egyben a 12. Daučík Ferdinand Emlékkupa is volt.

Ipoly
Galéria
+1 kép a galériában
a rendezvény megnyitóján
Fotó: Gimnázium Ipolyság

A labdarúgó- és röplabdatorna idei kiírása ezúttal a címvédő Valašské Meziříčí fiataljai nélkül zajlott; a cseh fiatalok nem tudták vállalni a részvételt.

Így is hat oktatási intézmény csapata kapcsolódott be a megmérettetésbe: a helyiek közül a Szondy György Gimnázium, a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola, a Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, valamint a szlovák tanítási nyelvű gimnázium sportolói, továbbá a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium és a szécsényi Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai.

Az eredményekről a Szondy György Gimnázium a közösségi oldalán számolt be:

A futballcsapatok versengésében a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium az első, az ipolysági Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola a második, a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola a harmadik helyen végzett. A Fair play-díjat szondysaink tudhatják magukénak, ahogyan a szlovák gimnázium által szervezett röplabdatorna első helyét is! A röplabdatorna legjobb férfi játékosának járó díjat másodikos diákunk, Straňák Mihály érdemelte ki. A labdarúgótorna legjobb játékosa a Balassi Gimi diákja, Brezovszki András, legjobb kapusa pedig a Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola tanulója, Barabás Leonard lett.”

A testvériskolák vetélkedése után közösen koszorúzták meg a torna névadójának, Ferdinand Daučíknak a Menora Centrum Artis épületénél levő emléktábláját.

Ferdinand Daučík ipolysági születésű labdarúgó és futballedző. Az 1934-es világbajnokság döntőjébe bejutott csehszlovák válogatott tagja. Edzőként három alkalommal is elhódította a spanyol bajnoki címet az FC Barcelona kispadján.
Ipoly
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.