2024. április 12., 15:07

Hihetetlen, hogy ennek még bedől valaki: 8000 eurót dobott a szemétbe a nyugdíjas néni

A rendőrség minden lehetséges online és offline eszközzel próbálja megvédeni a nyugdíjasokat az átlátszó trükkökkel dolgozó csalóktól, postások visznek házhoz rendőrségi szórólapokat, rendőrök házalnak, mindhiába.

nyugdíjas telefon illusztráció
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pexels

A minap egy kelet-szlovákiai településen hívtak fel magukat rendőrnek kiadó csalók egy nyugdíjas nőt. A nőnek azt mondták, ukránok járják a falut, ő is szerepel e jegyzékükön, és el fogják venni az értékeit.

A csalók azt az utasítást adták, az ékszereket és a készpénzt tegye műanyag táskába, és dobja a ház előtti kukába, ahonnan a rendőrök majd elviszik.

A megszeppent nyugdíjas 8000 euró értékű készpénzt és ékszert dobott ki, szó szerint, a szemétbe.

A rendőrség felhívja a lakosok figyelmét, soha nem szoktak telefonon pénzt kérni a lakosságtól, így, ha valaki ezzel a szöveggel próbálkozik, az biztosan csaló. Ha önt is megkeresték ezzel a szöveggel, szakítsa meg a hívást, és hívja az igazi rendőröket a 158-as telefonszámon, mert biztosan csalókkal van dolga.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.