2023. május 30., 16:21

Hiába kapott 1,2 millió eurót a csatornázásra, Bátka inkább visszadja az uniós támogatást

Bátka község (Rimaszombati járás) nem használja fel a csatornahálózat bővítésére kapott 1,2 millió eurós uniós támogatást, az önkormányzat ugyanis attól tart, hogy nem lehet határidőre befejezni a munkát – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Hencz Péter polgármester.

pénz euro
Képünk illusztráció.
Fotó: pixabay.com

A község 1,17 millió euró uniós támogatást nyert a csatornázás második szakaszára, a munkákat november végéig kellett volna befejezni. A kivitelező azonban az áremelkedések miatt a költségvetés megemelését kérte, a község viszont attól tartott, hogy emiatt csúszik az egész építkezés, ezért a szerződés megszüntetését kérte.

Minden módosítást jóvá kell hagyatni. Ha sikerült volna is megemeltetni a költségvetést, nem marad elég idő a munka befejezésére

– mondta a polgármester, és hozzátette, eredetileg úgy tervezték, 7-8 hónap alatt befejezik a kivitelezést.

Bátkán a csatornázás második szakaszában mintegy 1600 méteren fektették volna le a csatornarendszert, további 300 lakos csatlakozhatott volna hozzá, azaz már szinte az egész falu.

A község megpróbál újra pályázni az új programozási időszakban.

A tervdokumentáció kész, csak a költségeket kell aktualizálni

– tette hozzá Hencz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.