2023. szeptember 3., 16:44

Hétfőtől változások lesznek a regionális autóbusz-közlekedésben

Az új tanév kezdetével, jövő hétfőtől (szeptember 4-től) néhány változás lesz a regionális buszközlekedésben Pozsony megyében, amelyek elsősorban a Bazin, Szenc és Somorja környékén közlekedő járatokat érintik. Az Erdőháti (Záhorie) régióban változatlanok maradnak a menetrendek, tájékoztat Pozsony Megye Integrált Közlekedési Rendszere (IDS BK) a honlapján.

Arriva - autóbusz
Fotó: TASR

„A jelenlegi menetrend-módosítások az egyes járatok igénybevételének hosszú távú statisztikáin alapulnak, de az utasok és az önkormányzatok igényein is” – állítja az IDS BK.

Két új járat kerül bevezetésre a közlekedés javítása érdekében. Az egyik a 711-es vonal, amely elsősorban Pozsony megye diákjai számára lesz segítség.

A busz a tanév során hétköznapokon közlekedik Pozsony, Hidas (Most pri Bratislave), Éberhard (a Tri vody részen is), Tőkéssziget (Zálesie) és Pozsonyivánka (Ivanka pri Dunaji) között.

A másik új járat a 710-es lesz, amelynek végállomása a ruzsinói városrészben a Astronomická autóbusz-megállónál lesz.

Ez a járat Vők, Fél, Éberhard és Hidas jobb autóbusz-összeköttetésére szolgál majd a fővárossal.

Csúcsidőben óránként kétszer, csúcsidőn kívül, este és ünnepnapokon kétóránként fog közlekedni.

A konkrét változásokról az utasok az IDS BK weboldalán találhatnak részletesebb információkat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.