Három kiskorú gyerekkel az autójában, részegen okozott balesetet egy férfi a D1-esen, s még a rendőrökre is rátámadt

2020. szeptember 16., 14:58
ma7

Egészen elképesztő, de hála Istennek szerencsés kimenetelű baleset tanúi lehettek azok, akiket tegnap este a D1-es pozsonyi szakaszára vetett a balszerencse.

Fotó: PZ FB
A rendőrség arról nem tájékoztatott, hogyan került a sofőr alsógatyában az útra.

A pozsonyi kerültei rendőrség közösségi oldalán írta meg, hogy a D1-es hetedik kilométerénél egy Ford S-Max ütközött egy Daciaval. Ebben, önmagában, nem lenne semmi különös, megesik az ilyesmi arrafelé. A balesetet az okozta, hogy a Ford sofőrje, ahogy mondani szokták, nem saját képességeinek megfelelően vezetett.

Ennek egyik oka nyilván az, hogy részeg volt!

Ráadásul annyira, hogy a baleset és a szalagkorláttal való ütközés után nyugodtan folytatta tovább az útját, egészen addig, míg a helyszínre kiérkező rendőrök utol nem érték. A férfi még ekkor sem értette meg, hogy a sűrű elnézéskérésen és a bűnbánó arcon kívül más nem nagyon segít rajta, így nekitámadt az őt igazoltatni akaró rendőröknek.

Mindezt az összetört autóból végignézte három kiskorú gyermek is, de szerencsére az ijedtségen kívül nekik sem esett bajuk.

Miután a sofőrt megfújatták, kiderült,  0,79 mg/l (1,65 ezrelék) alkohol van a vérében

Mivel a férfi szóban és fizikailag is inzultálta az intézkedő rendőröket, azok rövid úton megbilincselték és elszállították őt a legközelebbi fogdába józanodni. A férfi ellen "szupergyors eljárásban" folytatják le az ilyenkor szokásos eljárást.

Kövesse facebook oldalunkat is!