2022. szeptember 7., 19:01

Hainburgba megindult az autóbusz-közlekedés Pozsonyból, de mi lesz a rajkai járattal?

Szeptember 5-én újraindult a Pozsony és az osztrák határ menti Hainburg városa között a 901-es autóbuszjárat. A járat a megye és az Arriva regionális fuvarozó cég közti szerződés alapján újult meg, és a Pozsony megyei integrált közlekedési rendszer részét képezi.

Pozsony-Hainburg busz
A 901-es elindult Hainburgba, de a Rajkán élő szlovákok még nem örülhetnek
Fotó: Facebook

A 901-es busz a Szlovák Nemzeti Felkelés hídja alól az Einstein utcán és az osztrák Wolfstahlon keresztül közlekedik Hainburgig és vissza. Az egyszeri jegyek közvetlenül a buszsofőrnél vagy az integrált közlekedési rendszer alkalmazásában vásárolhatók meg. A teljes jegy ára 2,50 euró, a kedvezményesé 1,25 euró.

A megállapodás értelmében a járat finanszírozását a Pozsony Megyei Önkormányzat, a fővárosi önkormányzat és az Alsó-Ausztria Szövetségi Tartomány állja.

Tavaly november 15-e óta nem közlekedett a busz a Pozsonyt a környező osztrák településekkel összekötő vonalon, pedig az osztrák határvidéken nagyszámú szlovák közösség él, akik naponta ingáznak a munka miatt Pozsonyba és vissza. Legutóbb még a Pozsony megyével korábban szerződésben álló Slovak Lines fuvarozó cég biztosította a járatot, de a veszteségekre, illetve a szlovákiai és osztrák önkormányzatok támogatásának hiányára hivatkozva végül megszüntette azt.

Pozsony-Hainburg busz
Az osztrák fél szerint ez a határon átnyúló buszjárat életmentő a régió számára
Fotó:  Facebook

A hagyományos járat a „baum_cityregion” elnevezésű Interreg-projektnek köszönhetően újulhatott meg, s mivel a szomszédos országoknak érdekük, hogy a határokon átnyúló mobilitás működjön, Pozsony és Alsó-Ausztria is beleegyezett a projekt társfinanszírozásába.

Ez a határon átnyúló buszjárat életmentő a régiónk számára, ezért nagyon örülök, hogy közös megoldás született az autóbusz-összeköttetés helyreállítására a határmenti régióban élők számára”

– jelentette ki a járat újraindulása kapcsán tartott sajtótájékoztatón Gerhard Schödinger, Wolfsthal polgármestere.

Ez az első alkalom, hogy a határmenti autóbuszközlekedés Ausztria és Szlovákia közös finanszírozásával valósul meg. Az osztrák fél szerint mintaként szolgálhat ez a jövőben más, határokon átnyúló összeköttetések kezdeményezése során is.

A rajkai szlovákok hiányolják a Pozsony-Rajka járatot

Tíz hónapos szünet után jó hír, különösen az osztrák határvidéken élő vagy dolgozó nagy számú szlovák számára, hogy szeptember elejével újraindult a Pozsony-Hainburg járat, jelentette ki a megye közösségi oldalán Pozsony megye elnöke, Juraj Droba is. „Az óránként közlekedő járat elsősorban a Hainburgban és Wolfstahlban élő szlovákok nyomására újult meg” – mondta Droba.

Pozsony-Hainburg busz
Juraj Droba szerint jó hír, hogy tíz hónap után szeptember elejével újraindult a Pozsony-Hainburg járat
Fotó:  Facebook

A hírnek bizonyára sokan örülnek, már csak azért is, mert amint azt Juraj Droba megyeelnök is hangsúlyozta, minden egyes utassal gyakorlatilag csökken a szlovák főváros közlekedését terhelő autósok száma. Ám mégsem örült mindenki maradéktalanul a hírnek. A megye közösségi oldalán élénk vita alakult ki a bejegyzés kapcsán, főleg a Rajkán élő szlovákok adtak hangot elégedetlenségüknek.

Kedves Droba úr, Rajkáról megfeledkezett? Szeptemberre ígérték a járatot, nekünk is el kell jutnunk dolgozni Szlovákiába, ahol adót fizetünk, de valószínűleg Önt ez nem érdekli. Nemsokára választások lesznek, de Önnek valószínűleg nem kellenek a mi szavazataink”

– írta bejegyzésében az egyik - nagy valószínűséggel rajkai lakos - felháborodott kommentelő. „És a rajkai vonalat nem kelene „véletlenül” visszaállítani, közelebb is van, mint Hainburg, és az is korlátozná az autók számát. A nagyobb gyerekek újra járhatnának maguk iskolába és haza, az autóval nem rendelkező felnőttek meg munkába, főleg, akik műszakoznak, és nem lennének arra kényszerülve, hogy itt-ott aludjanak, mert nincs más választásuk” – mondta egy másik hozzászóló.  „Hozzá nem értés, érdektelenség, kifogások...Rajkát elvetetted...de a karma vissza fog ütni…”, írta egy további elégedetlen, amire egy másik hozzászóló azzal vágott vissza, ennek az az oka, hogy az osztrák fél hajlandó volt hozzájárulni a 901-es újraindításához, a Rajka irányába közlekedő 801-eséhez viszont a magyar partner nem.

Elakadtak a tárgyalások

Portálunk az év elején tájékoztatott arról, hogy Pozsony megyének szándékában áll a Pozsony-Rajkai autóbuszjárat helyreállítása is, és akkor úgy tűnt, erre van is esély. Január 18-án ugyanis Rajka község polgármestere, Kiss Vince a küldöttségével Pozsony megye képviselőivel tárgyalt a szlovák fővárosban, és a tárgyalások során elsősorban az autóbuszközlekedés újraindítása volt a téma a határ menti településre.  

Ožvald Erzsébet, a megye közlekedésért felelős alelnöke akkor portálunknak elmondta, amikor Pozsony megye a megyei autóbusz-közlekedésre kiírta az új versenypályázatot, az új szállítócéggel abban is megegyeztek, hogy egy következő szakaszban Rajkára és az ausztriai Hainburgba is szeretnének autóbuszjáratokat indítani.

Ez természetesen azon múlik, hogy – Rajka esetében – a magyar féllel, azaz Rajka önkormányzatával és Győr-Sopron megyével is megegyezzünk a feltételekben”

– nyilatkozta januárban portálunknak a megye alelnök asszonya.

A jelenlegi fejlemények kapcsán, hogy tisztázzuk, mi is helyzet a rajkai járat felújításával kapcsolatban, újra megkérdeztük a megyei alelnököt, aki portálunknak azt mondta, a magyar félen van a sor.

A januári találkozón megegyeztünk, hogy a rajkai polgármester megszervezi magyar oldalon a megyeelnökkel a találkozót, mivel a polgármester maga nem dönthet ebben a kérdésben. Biztosítottuk őt arról, hogy Pozsony megye nyitott a rajkai buszjárat újraindítására. Azóta sajnos, semmilyen visszajelzést nem kaptunk a magyar féltől”

– fűzte hozzá Ožvald Erzsébet.

Pozsony tehát arra vár, hogy Rajka és Győr-Sopron megye lépjen. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az a hatezer ember, aki a legutóbbi adatok szerint az utóbbi években Rajkára költözött, egyelőre nem tudni meddig, de továbbra is kénytelen lesz nélkülözni a rendszeres buszjáratot. Pedig igény lenne rá, nem biztos, hogy minden órában, de a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején minden bizonnyal.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.