2023. január 18., 16:44

Gondokat okoz az időjárás a Rozsnyói járásban

Lezárta a rendőrség a Dobsina és Sztracena közötti hágót, azaz a Dobsinai dombként ismert útszakaszt, amely sem a személyautók, sem a tehergépkocsik számára nem járható.

Dobsina, hágó, tél, Dobsinai domb, útviszonyok, tél, rendőr
Fotó: facebook.com/KRPZKE

A Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság a közösségi hálón számolt be a Dobsinai domb lezárásáról. Mint közölték, a havazás és az erős szél miatt fák dőltek az úttestre, ezért az útszakaszt a személy- és a teherforgalom előtt is lezárták.

A Rozsnyói járásban egy további hágó sem járható, a Nyilas községtől észak felé vezető útszakasz szintén le van zárva. A Szoroskő-hágón egyelőre nincs gond, itt a zjazdnost.sk adatai szerint nincs hó, nedves az úttest.

Dobsina, hágó, tél, Dobsinai domb, útviszonyok, tél, rendőr útlezárás
Fotó:  facebook.com/KRPZKE

A járás más, alacsonyabban fekvő részeiben a tartós eső okozhat gondokat. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) másodfokú, narancssárga hidrológiai figyelmeztetést adott ki. A Sajó Rozsnyónál elérte az elsőfokú, sárga árvízvédelmi készültségnek megfelelő szintet, a szomszédos járásban, Nagyrőcénél pedig a második, narancssárga szintet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.