2021. november 8., 18:36

Gömör városaiban jövőre csak kismértékben növelik a távhő árát

Gömör három meghatározó városában, Rimaszombatban, Nagyrőcén és Rozsnón a távhő ára csak kis mértékben emelkedik. Háztartásonként havi 3- 4 eurós emelésre lehet számítani. Ezt a három városban a távhőt biztosító STEFE SK csoportból Adriána Kožiakoványilatkozta.

apríték kazán

A jelenlegi földgáz- és villamosenergia-piaci helyzet a STEFE-csoport vállalatait is érintette, de Gömörben nem várható jelentősebb hőköltség-növekedés.

Mind a földgázt, mind a villamos energiát a STEFE társaságai 2021 első felében lekötötték, elkerülve ezzel a földgáz árának utolsó drámai emelkedését

 - magyarázta Kožiaková.

A hő előállítás költségeinek a régión belül jövőre el kell érnie a 2019-es és 2020-as szintet az éghajlati viszonyoktól, a fogyasztói magatartástól vagy a megújulók hőtermelésben való részarányától függően.

"2021-hez képest, amikor a földgázt historikusan a legalacsonyabb áron vásárolták, háztartásonként havi három-négy eurós növekedésre számítunk" - tette hozzá Kožiaková.

A STEFE csoport rimaszombati, nagyrőcei és rozsnyói vállalatai hozzávetőleg 32 000 embert látnak el gázból és faaprítékból előállított hővel. A lakóházak, iskolák, önkormányzati épületek vagy magánépületek fűtését főként a központi hőellátó rendszer biztosítja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.