2023. március 24., 08:58

Generációváltás a családi vállalkozásokban

Erdély után a Felvidéken folytatódott a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. nagysikerű vállalkozásfejlesztési tréningsorozata, a CEDukáció Roadshow.

ced7.jpeg
Fotó: CED

A Helembán megvalósult eseményen mintegy száz térségbeli vállalkozó és cégvezető vett részt, akik megismerhették a családi vállalkozások életében előbb-utóbb beköszönő generációváltás témakörét, a hatékony életkor-menedzsmentet.

CED Helemba
A rendezvényen Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke is részt vett
Fotó:  CED

A szakmai előadások ezen túlmenően érintették a különböző, a magyar-szlovák határtérségben megvalósuló Interreg programok tapasztalatait, illetve a 2021-2027-es időszakra tervezett pályázati lehetőségeket. A CEDukáció keretében bemutatkozott továbbá a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is, ismertetve vállalati felépítését, szakmai tevékenységét, valamint a korábbi sikeres pályázati programokat, projekteket és kapcsolódó sikertörténeteket.

CED Helemba
Csík László
Fotó:  CED

Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője kifejtette:

A közép-európai régióban történő felmérések alapján a családi vállalkozások mintegy 39 százaléka tekinthető generációváltó cégnek, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező tíz évben esedékessé válik a cég irányításának átadása. A generációváltás folyamatának támogatását éppen ezért kiemelten fontos kérdésként érdemes kezelni a vállalkozások életében.”
CED Helemba
Bodnár Tímea, a rendezvény háziasszonya
Fotó:  CED

A CEDukáció Roadshow Budapesten folytatódik április 20-án, a flow és burnout egyénekre és szervezetekre gyakorolt hatását bemutatva.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.