2020. augusztus 2., 19:55

Forró hangulat a Gasztromásképpen

Másképp volt az idén a gasztrofesztivál Kamocsán. Kevesebb látogatót tudtak fogadni, egynapos volt, nem volt főzőverseny. Ami változatlanul megmaradt, az a jellemzően remek hangulat, ízletes bográcsételek. Spanyol est keretében Szlovákia „séfje” Vojto Artz kétféle paellát főzött látványkonyhájában. Még az is megéhezett, aki éppen most evett.

Médialapozó

Az idén is tudtak találkozni azok a gasztro baráti társaságok, akik már régóta járnak az Oázis kempingbe. Nem csak főzhettek, grillezhettek a kempingben, de a táborozáshoz és fürdéshez is kiváló volt az időjárás.

A program gasztrokonferenciával kezdődött, a Bellő zenekar és Bellő Táncegyüttes Közép-Európa folklórját hozta közelebb a hallgatósághoz. Az ősi igazságra, hogy akkor lesz kevesebb a szemét, ha kevesebbet fogyasztunk Szegi Aranka mutatott rá a komáromi KompAkt Slovakia polgári társulásból. Volt szó a bélrendszer betegségeiről, az egészséges táplálkozásról, Csókás Judit projektmenedzser a pályázati lehetőségeket ismertette az idegenforgalom területén, Szabó Zsuzsanna pedig a tagsági előnyökre mutatott rá az Európai Unióban.

Nekem a Vág-part a Riviéra

Vojto Artz a Szlovákiai Szakácsok Szövetségének elnöke rendszeres résztvevője a gasztrofesztiválnak. Csapatával látványfőzés keretében paellát készített a tenger gyümölcseiből, valamint nyúl- és csirkehúsból valenciai paellát.

Csípős ízek, vérforraló dallamok Paco de Eva gitárművész előadásában, melegen leszálló éjszaka. Az elkészült ételek a „michalin csillagot” kaptak a vendégektől.

Az est retródiszkóval folytatódott DJ Csekuval, éjfélkor pedig Gáspár Laci fellépése fokozta a hangulatot.

Pillantsunk bele mi is a Gasztromásképp forgatagába.

+18 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.