2020. augusztus 2., 19:55

Forró hangulat a Gasztromásképpen

Másképp volt az idén a gasztrofesztivál Kamocsán. Kevesebb látogatót tudtak fogadni, egynapos volt, nem volt főzőverseny. Ami változatlanul megmaradt, az a jellemzően remek hangulat, ízletes bográcsételek. Spanyol est keretében Szlovákia „séfje” Vojto Artz kétféle paellát főzött látványkonyhájában. Még az is megéhezett, aki éppen most evett.

Galéria
+18 kép a galériában

Az idén is tudtak találkozni azok a gasztro baráti társaságok, akik már régóta járnak az Oázis kempingbe. Nem csak főzhettek, grillezhettek a kempingben, de a táborozáshoz és fürdéshez is kiváló volt az időjárás.

A program gasztrokonferenciával kezdődött, a Bellő zenekar és Bellő Táncegyüttes Közép-Európa folklórját hozta közelebb a hallgatósághoz. Az ősi igazságra, hogy akkor lesz kevesebb a szemét, ha kevesebbet fogyasztunk Szegi Aranka mutatott rá a komáromi KompAkt Slovakia polgári társulásból. Volt szó a bélrendszer betegségeiről, az egészséges táplálkozásról, Csókás Judit projektmenedzser a pályázati lehetőségeket ismertette az idegenforgalom területén, Szabó Zsuzsanna pedig a tagsági előnyökre mutatott rá az Európai Unióban.

Nekem a Vág-part a Riviéra

Vojto Artz a Szlovákiai Szakácsok Szövetségének elnöke rendszeres résztvevője a gasztrofesztiválnak. Csapatával látványfőzés keretében paellát készített a tenger gyümölcseiből, valamint nyúl- és csirkehúsból valenciai paellát.

Csípős ízek, vérforraló dallamok Paco de Eva gitárművész előadásában, melegen leszálló éjszaka. Az elkészült ételek a „michalin csillagot” kaptak a vendégektől.

Az est retródiszkóval folytatódott DJ Csekuval, éjfélkor pedig Gáspár Laci fellépése fokozta a hangulatot.

Pillantsunk bele mi is a Gasztromásképp forgatagába.

Galéria
+18 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.