2021. február 23., 12:00

Fontos szerződést köt ma Sulík és Kollár Rimaszombatban

Kedden Rimaszombatba érkezik Richard Sulík gazdasági miniszter és Boris Kollár, a parlament elnöke, hogy Jozef Šimko polgármesterrel közösen aláírják az állami ipari park felépítéséről szóló szerződést.

Fotó: Gazdasági minisztérium Facebook-oldala

A gazdasági minisztérium januárban hivatalosan is megerősítette, hogy új állami ipari park épülhet Rimaszombatban. A minisztérium öt hátrányos helyzetű kelet- és közép-szlovákiai térség közül választotta ki a rimaszombati ipari park területét a beruházók részére. A tárca közleménye szerint az ipari park megépülésével megvalósul annak az előfeltétele, hogy beruházások érkezzenek Szlovákia egyik legkevésbé fejlett és legmagasabb munkanélküliséggel rendelkező régiójába.

Rigó László, Rimaszombat alpolgármesterének elmondása szerint Kollárnak és Sulíknak két óra előtt kellene megérkeznie a városba.

Előbb közösen megtekintenék a leendő ipari park helyszínét, majd részt vesznek a városi képviselő-testület ülésén, ahol sor kerül az együttműködési és adásvételi szerződés aláírására. 

Az adásvételi szerződés értelmében az állam 0,35 euró/négyzetméter áron fogja megvásárolni az ipari park területét a várostól, továbbá a kormány kötelezte magát, hogy a csaknem 300 ezer eurós összeget öt munkanapon belül átutalják a város számlájára. A beruházó tehát a szlovák állam, amely az MH Invest cégen keresztül elkészíti a szükséges infrastruktúrát, a Szlovák Befektetés- és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (SARIO) pedig azon lesz, hogy minél több beruházót vonzzon a régióba – tudtuk meg Rigó Lászlótól.

A kedd délutáni testületi ülésnek számos egyéb napirendi pontja lesz még, köztük a város 2021-es költségvetési javaslatának megvitatása, illetve elfogadása. 

A történésekről portálunkon is beszámolunk majd.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.