2023. március 1., 20:20

Folytatódik a folklór ábécé Rozsnyón

Nyolcadik alkalommal rendezi meg Folklór ábécé című rendezvényét a Gömöri Művelődési Központ. 2023. március 18-án néptáncoktatás és táncház várja az érdeklődőket a rozsnyói városházán.

img_2840.jpg
Fotó: Fábián Gergő

A rendezvénysorozatot a gömöri magyar tánckultúra fejlesztésére hívták életre, s immár nyolcadik alkalommal rendezik meg. Az idei évfolyamba, amelynek a rozsnyói városháza ad otthont 2023. március 18-án, a régió összes tánccsoportja bekapcsolódik – tájékozatott a rozsnyói székhelyű Gömöri Művelődési Központ (GOS).

A program fókuszában a gömöri néptánccsoportok tánctudásának fejlesztése és bővítése lesz szakmai vezetéssel. A projekt célja, hogy pótolja a hiányzó elemeket a csoportok tánckultúrájában.

„A VIII. Folklór ábécé című rendezvény 2023. március 18-án kerül megrendezésre a rozsnyói Városházán. A néptánctanítás szakmai lektora Gálik Gábor, a Generáció Táncműhely oktatója lesz. A résztvevők Vág-Garam közi táncokat sajátíthatnak el. A táncoktatás után táncházat is tartunk a Sajó Banda kíséretével” – mondta Tegdes Egyházi Dóra, a Gömöri Művelődési Központ kisebbségi kultúráért felelős menedzsere.

Folklór ábécé, néptánc, népzene, Rozsnyó, GOS
Fotó:  GOS
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.