2022. június 7., 20:02

Folkhimnusz születik Gombaszögön

Újabb Felvidék All Stars dal készül, ezúttal népzenei! A szlovákiai magyar zenei szcéna széles körű együttműködését és támogatását célul tűző produkció immár negyedik dalát készíti. A 2015-ös Levegő, a 2018-as Otthonos és a 2021-es Északi szívek című dalokat ezen az éven Korpás Réka Völgylila című szerzeménye követi.

Gombaszög, Felvidék All Stars, klipforgatás, Folkszöglet
Fotó: Gombaszög

A Felvidék All Stars produkció következő dalához a Folkszögletben klipet forgatnak, melyben minden néptáncos és néptáncolni szerető ember szerepelhet, aki június 19-én, vasárnap a gombaszögi kempingbe látogat, és a Fekete-patak partján felépített pajtát csordultig tölt élettel, tánccal és jókedvvel, ezzel is kifejezve, hogy a néphagyomány virágzik Felvidék-szerte.

A klipben szerepelni kívánóknak 2022. június 19-én, vasárnap délelőtt 10 órára kell a klipforgatás helyszínén megjelenniük.

A szervezők kérik, hogy a szereplő nők hozzanak magukkal fekete felsőt és színes szoknyát, s ne felejtsék otthon a nyakláncot és szalagot sem, a férfiak pedig egyszerű táncházas viseletet. A közreműködők számára Gombaszög központi szervezése étkezést biztosít.

Gombaszög, Felvidék All Stars, klipforgatás, Folkszöglet
Fotó:  Gombaszög

A készülő Völgylila című dal Korpás Réka népzenei feldolgozása, szövegét Horváth Eszter és Kemenczky J. Anikó írta. A dal életre keltése a stúdióban a Pósfa zenekar érdeme, s Korpás Éva, Écsi Gyöngyi, Méry Rebeka, Lakatos Lili, Szabó Júlia, Zsoldos Viktória, Petro Krisztina, Répássy Ivett, Korpás Réka, Lakatos Áron, Nagy Csomor András és Iván András énekesek hangján szólal meg.

Gombaszög, Felvidék All Stars, klipforgatás, Folkszöglet
Fotó:  Gombaszög

„Kiváló alkalom a klipforgatás és a dal elkészítése arra, hogy a népzenei szcéna találkozzon, új ismeretségek köttessenek, és megmutassuk, hogy a néphagyományt éltető hazai közösség erős, gazdag és teli van életkedvvel” – mondta Bokor Réka, a Felvidék All Stars ötletgazdája.

A részvételi szándékot a zene@gombaszog.sk címen jelezhetik az érdeklődők.

Gombaszög, Felvidék All Stars, klipforgatás, Folkszöglet
Fotó:  Gombaszög
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.