2022. június 30., 16:15

Fesztiválok az Ipoly mentén

2022 júliusának első hétvégéjén Ipolyságon és Inámban is fesztiváloznak; ekkorra szervezik meg a III. ChapterFest elnevezésű zenés rendezvényt, valamint a Mézfesztivál huszonkettedik évadát.

Mézfesztivál Inámban
Fotó: Kaszmán-Saróka Liliána

Az ipolysági Garden Café udvarán megrendezendő ChapterFest házigazdája természetesen ezúttal is a melodikus metált játszó helyi ChapteR5 zenekar lesz. Rajtuk kívül a lukanényei FlashJet, a párkányi Ayers Rock, a csiliznyáradi Renegade, a somorjai Babadara, az ipolysági Kingfishers és a zselízi Moira is színpadra lép. Tavaly több mint négyszáz látogatója volt a fesztiválnak; a szervezők bíznak benne, hogy most is sokan eljönnek.

A július 2-án 16 órakor kezdődő koncertsorozatra tetszőleges összegű a belépő; a tombola fődíja egy páros belépőjegy Ozzy Osbourne 2023-as budapesti koncertjére.

Szintén szombaton valósul meg a 22. Mézfesztivál Inámban a helyi szabadtéri színpadnál. Az ingyenes rendezvényen fellép a 3+2 együttes, Sasvári Sándor és Sasvári Léna, a Kiss Zenészek csapata, a Sramlikings, az érsekújvári Operettkvintett, az Ifjú Szívek Táncszínház pedig az Autentika című előadását mutatja be. A műsorfolyam során Fiľo Pavol méhészeti szakmai előadást tart, s megkoszorúzzák a helyi községháza épületének falán 2000. szeptember 1-jén elhelyezett Sőtér Kálmán-emléktáblát is.

Sőtér Kálmán életének nagy részét – az általa 1874-ben alapított és később országos hírűvé vált, téglából épített méhesében gazdálkodva – kis falunkban, Inámban töltötte”

– fogalmazta meg a település polgármestere, Régi Zsolt, majd hozzáfűzte:

Korának nemcsak elismert méhészgazdája, hanem kiváló tudományos szakírója is volt. Falunk neve méltán fonódott össze Sőtér Kálmán nevével, s a hálás utókor nemcsak emléktáblával, hanem évről évre megrendezendő mézfesztivállal őrzi emlékét, ápolja életművét.”
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.