2020. február 4., 17:35

Félmillió eurót fizetett ki Eperjes a gázrobbanás károsultjainak

A károsultak támogatására létrehozott számláról folyósítják a kifizetéseket a Munkácsi utcai gázrobbanás károsultjainak. Eddig 553 500 eurót fizetett ki az önkormányzat – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Vladimír Tomek, a város szóvivője.

Január 30-ig további 30 ezer eurót utalt át hivatalos számláról a város a Munkácsi utcai lakosoknak. A 496 500 euróval, amit január 7-ig fizettek ki, majd a január közepén átutalt 27 ezer euróval együtt ez összesen 553 500 euró

- mondta Tomek.

Az összegeket 2019. december 20-án kezdte folyósítani a város a Munkácsi utca 7 és 9 szám alatti ház lakóinak.

 A számlán lévő teljes összeget a robbanás károsultjainak fizetjük ki. A bontást és a mentési munkát nem ebből a pénzből finanszíroztuk

- hangsúlyozta Tomek.

A nyilvános gyűjtés január 31-ig tartott. A számlán jelenleg körülbelül 4,4 millió euró van.

Tavaly december 6-án történt gázrobbanás Eperjesen, a Munkácsi utca 7-es számú, 12 emeletes panelházában. Hét ember meghalt, egy ember eltűnt. December 16. és 18. között lebontották az épületet. A tragédia miatt rendkívüli helyzetet hirdettek a városban, ami továbbra is érvényben van.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.