2024. február 29., 18:18

Fejlesztések a lévai kórház nőgyógyászati osztályán

Az AGEL csoport által működtetett lévai egészségügyi intézmény Nőgyógyászati és Szülészeti Osztálya 2024 februárjában új műtőasztallal gazdagodott.

lévai kórház
Fotó: agel.sk

A lévai kórház nőgyógyászati osztályán az elmúlt időszakban többek között felújították a standard feletti feltételeket biztosító szobákat, s a neonatológiai, vagyis az egészséges és a beteg újszülöttek élettanával, kórtanával foglalkozó részleg további korszerűsítése is megvalósult. A padlócserét, a falak felújítását és a szociális helyiségek renoválását magába foglaló teljes körű rekonstrukció összesen öt szobát érintett. Ezeket a helyiségeket új zsalugáterekkel, tapétákkal, ágyakkal és televíziókészülékekkel látták el, de klimatizációt is beszereltek.

A részleg két új CTG-berendezéssel, ún. kardiotokográffal is gyarapodott. Ez a modern ultrahangkészülék a magzat megfigyelésére szolgál a terhesség utolsó szakaszában, főleg a szülés idején. A készülékekkel a magzat szívhangját, a méh működését és a magzat mozgását lehet megfigyelni.

Amint azt korábban Ján Belanský kórházigazgató elmondta, igyekeznek állandóan javítani a pácienseiknek nyújtott szolgáltatásaik minőségén; tovább fejlesztenék a nőgyógyászati és szülészeti osztályt is, hogy fokozhassuk a pácienseink kényelmét.

A lévai kórház nőgyógyászati és szülészeti részlege továbbra is igen keresett a leendő kismamák által. A felmérések szerint a várandós kismamák elsősorban az orvosok és a nővérek megfelelő hozzáállása miatt választják a lévai intézményt, míg az sem elhanyagolható érv, hogy a szülés után standard feletti feltételeket biztosító szobában tartózkodhatnak.

A lévai kórházban lehetőség van az apás szülésre, az epidurális érzéstelenítésre, valamint a szülőorvos kiválasztására. Az anyukák és partnereik szülés előtti felkészítőre is járhatnak. A kórház támogatja az ún. bondingot, vagyis az anya és a baba szülés utáni azonnali testközeli kapcsolatát. Amennyiben a szülés zökkenőmentesen zajlik, az anya már a szülés utáni első perctől kezdve a gyermekével lehet. A kismamáknak szülés után szoptatási tanácsadó is a rendelkezésre áll.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.